Ultimele Știri

Migranţi din Afganistan şi Sri Lanka şi călăuza lor ucraineană, prinşi în Delta Dunării

Şapte migranţi din Afganistan şi Sri Lanka şi călăuza lor ucraineană, prinşi în Delta Dunării

politia de frontiera

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră de la Pardina au organizat, în noaptea de duminică spre luni, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale, iar la intersecţia canalelor Stipoc şi Pantelei ale Dunării au descoperit opt bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română.

Astfel, şapte imigranţi din Sri Lanka şi Afganistan, dar şi călăuza lor, un cetăţean ucrainean în vârstă de 50 de ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Tulcea în Delta Dunării, după ce au trecut fluviul cu o ambarcaţiune, în dreptul localităţii Pardina, intenţionând să ajungă în Spaţiul Schengen.

Grupul a fost dus, pentru verificări, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, unde s-a stabilit identitatea acestora.  Ei au declarat că au traversat Dunărea dinspre Ucraina la adăpostul întunericului, cu o ambarcaţiune, călăuză fiindu-le cetăţeanul ucrainean.

Transfugii, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au spus că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au început cercetările în acest caz pentru intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea lor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*