Ultimele Știri

Microsoft avertizează toți utilizatorii: „Folosiţi Windows 7 pe propriul risc”

Windows7

Windows 7 este cel mai apreciat sistem de operare al companiei americane, având o cota de piaţă de 55%. Microsoft îşi avertizează utilizatorii de Windows 7 să treacă la mai recentul Windows 10. Cel mai nou sistem de operare al gigantului american, care îşi propune să ajungă la 1 miliard de instalări până în 2017.

În timpul unui interviu pentru Windows Weekly, Chris Capossela, Chief Marketing Officer la Microsoft a declarat că 7 este mai puţin sigur decât 10. El le-a spus utilizatorilor: „este incredibil de important să încercăm să încheiem cu fragmentarea Windows”.

„Ne facem griji când oamenii rulează un sistem de operare care e cu 10 ani mai în vârstă decât următoarea imprimantă pe care o vor cumpăra”, a mai spus el.

Windows 7 va mai fi în suport la Microsoft pana în 2020, şi până acum a fost compatibil cu hardware-ul şi cu software-ul nou.

Mai mult, Windows 7 are o cotă de piaţă solidă, astfel că producătorii de sorturi vor avea tot interesul ca programele lor să meargă bine pe acest sistem.

Potrivit datelor netmarketshare pe luna decembrie 2015, cotele de piaţă ale sistemelor de operare sunt următoarele:

Windows 7 – 55.68%
Windows 8.1 – 10.30%
Windows XP – 10.93%
Windows 10 – 9.96%
Windows 8 – 2.76%

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*