Ultimele Știri

MH370 a fost doborât de armata SUA, acuză un fost director de aviație

Un fost director al companiei aeriene franceze Proteus Airlines a afirmat că armata SUA ar putea fi doborât Malaysia Airlines MH370 în zbor și a acoperit acest lucru.

Marc Dugain a condus Proteus Airlines, autor al mai multor cărți în domeniul aviației, speculează că americanii ar fi vizat aeronava deoarece se temeau de un atac  asemănător cu cel din 11 septembrie, care avea ca țintă o bază militară în Oceanul Indian. Într-un articol pentru revista franceză Paris Match, el a susținut că Boeingul 777 s-a prăbușit prea departe deoarece echipele de căutare internaționale au periat oceanul pentru descoperirea epavei, dar totul s-a desfășurat aproape de o bază militară americană aflată pe teritoriu britanic.

MH7302

„Este o bază militară extrem de puternică. Este surprinzător că americanii au pierdut orice urmă a acestei aeronave. Fără a intra în teoriile conspirației, aceasta este o posibilitate  pe care americanii au pus-o în aplicare”, a declarat Marc Dugain.

Dugain se întreabă cum este posibil ca „în era tehnologiei”, un obiect de 63 metri lungime ar putea dispărea fără urmă, sugerând că trebuie să fi fost un efort deliberat pentru a ascunde probe.

Atolul se află la aproape 3.000 de mile nord – vest de coasta Australiei și a fost folosit ca bază militară americană din anii 1970 și în prezent are dislocați circa 1.700 de militari. Multe teorii ale conspirației despre baza militară americană Diego Garcia au fost difuzate de la dispariția MH370, dar guvernul SUA a negat în mod repetat că avionul s-a apropiat de ea.

ob53227744

Dugain citează martori din Maldive ca probe. Aceștia au relatat că au văzut un „avion uriaș care zbura la o altitudine foarte joasă”, spre insulă și avea culorile Malaysia Airlines. La scurt timp după dispariția aeronavei pe 8 martie, cu 239 de persoane din 15 țări la bord, presa locală din Maldive a raportat că un obiect considerat a fi un stingător de incendiu din avion a  fost găsit pe o plajă din Baarah. Descoperirea nu a fost confirmată.

Marc Dugain a susținut că MH370 ar fi fost deturnat de la distanță de către hackeri și orientat către Diego Garcia, care se află la mare distanță de traiectoria sa de zbor planificată de la Kuala Lumpur la Beijing.

Teorii ale conspirației au apărut cu miile în cele nouă luni de la dispariția lui MH370, majoritatea susținând că a fost doborât, fie în mod deliberat sau din greșeală în timpul exercițiilor militare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*