Ultimele Știri

Mexicul a devenit una din cele mai periculoase destinaţii pentru turişti

Ministerul Afacerilor Externe avertizează asupra unor factori de risc ce privesc orașele: Ciudad Jurez, Chihuahua, Morelia, Cancún, Acapulco, Cuernavaca etc. Cele mai dese infracțiuni fiind furturile de bani, documente, cărți de credit/debit; de cele mai multe ori cu violență, traficul de droguri și persoane, sechestrările de persoane. Un risc ridicat au și zonele Oaxaca, Nuevo Leon, Tamaulipas și Chiapas.

Imigranți din țările Americii Centrale ce doresc să ajungă în Statele Unite fac parte din rețele de traficanți, alcătuite din diverse grupuri criminale ce activează în Mexic, jefuiesc și omoară deseori imigranți ilegali. În nenumărate cazuri de ripostă provenite din partea victimelor s-au soldat cu asasinare.

În cazul în care vreți să vă deplasați la mai puțin de 100 de km de frontiera mexicană, trebuie să aveți aprobare specială din partea autorităților migratorii.

Mexico

Cel mai bine este să vă anunțați prezența în acest stat la Ambasadei României din Mexic, pentru a vă comunica coordonatele și fiind mai ușor de contactat în caz de urgență. De asemenea intervențiile de misiune diplomatică în această zonă sunt destul de reduse, și cetățenii români ce își asumă riscul de deplasare vor suporta consecințele unor posibile infracțiuni.

Alte recomandări ar fi acelea de a evita circulația pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstrațiile și deplasarea în locurile izolate ale țării; circulația cu sume mari și a obiectelor de valoare, în timpul mersului/staționării cu mașina, geamurile trebuie să fie ridicate și ușile blocate; nu vă implicați în cumpărarea, consumul traficului de droguri, pedepsele fiind foarte severe, de până la 10 ani de detenție.

Cu excepția în care aveți de rezolvat ceva important, ar fi mai bine să evitați călătoria în această țară pentru siguranța dumneavoastră.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*