Ultimele Știri

Metro închide primul magazin din România la sfârșitul acestui an

Lanţul german Metro Cash&Carry va închide în luna decembrie a acestui an, primul magazin din România, unitatea Metro Punct din Piteşti.Reprezentanții Metro deţin în România o reţea de 32 de magazine iar afacerile sunt de peste 1 miliard euro. Aceștia au decis să închidă magazinul pentru că în Piteşti există două unităţi – un magazin clasic şi unul Punct – însă cei mai mulţi clienţi merg la doar una dintre ele.

Magazinele de tip Punct, au fost lansat în România în urmă cu patru ani, fiind un concept relativ nou. In general, acestea măsoară în jur de 2.000-3.000 de metri pătrați și sunt plasate în orașele de dimensiuni mai mici. De la momentul lansării până acum, au fost construite șase astfel de unități, cele de tip Metro Cash&Carry fiin dîn număr de 26 și având suprafețe de până la 4-6 ori mai mari.

„Am ajuns la această decizie (de a închide magazinul – n.red.) întrucât am observat doleanţele şi comportamentul de consum ale clienţilor profesionişti din Piteşti, care constituiau grupul specific de clienţi ai conceptului unui magazin de tip Punct. Ei încă preferă să cumpere de la magazinul nostru cash&carry din Piteşti”, spun reprezentanţii grupului german.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*