Meteorologii au restrâns la 8 numărul județelor care se vor afla sub Cod portocaliu de vreme rea

ploaie vreme

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a restrâns la 8 numărul județelor care se vor afla miercuri sub Codul portocaliu de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și lapoviță și ninsori la munte.

Totodată, numărul județelor sub Cod galben scade la 18.

În intervalul orar 10:00 — 18:00, județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

De asemenea, până la ora 21:00, județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău, Brăila, Tulcea, Harghita, Mureș, Bistrița-Nădăud și Maramureș se vor afla sub Cod galben.

Potrivit meteorologilor, miercuri în intervalul menționat va continua să plouă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile estice și în zonele montane și submontane se vor cumula peste 20 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

La munte vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, la altitudini mari, în special în nordul Carpaților Orientali, local se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla cu peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, îndeosebi în sud și în est, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h și trecător 65 km/h.

În celelalte zone din țară ploile vor fi în general slabe cantitativ și numai pe arii restrânse se vor cumula 10…15 l/mp, inclusiv în zona municipiului București.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *