Ultimele Știri

Meteorologii anunță vreme instabilă pentru această săptămână

Săptămâna o începem cu vreme în general frumoasă și caldă însă meteorologii anunță o vreme schimbătoare pentru a doua jumătate a săptămânii.

Dimineata, izolat, vor fi condiţii pentru formarea ceaţii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei în sud-vestul ţării, unde doar izolat este posibil să plouă slab. Vântul va avea unele raăbufniri la munte, în Dobrogea, în sudul Moldovei şi Banatului şi în Muntenia.

Săptămâna începe în Bucureşti cu vreme predominant frumoasă şi caldă, astfel că la amiază termometrele vor indica în jur de 14 grade.

La munte vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei în Munţii Banatului şi în jumătatea vestică a Carpaţilor Meridionali unde, izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele înalte. Aşadar, la amiază vor fi 8 grade la Stâna de Vale, 6 la Predeal,  5 la Sinaia şi Păltiniş, 3 la Semenic şi  minus 1 grad pe Vf. Toaca din Ceahlău. Stratul de zăpadă rămâne consistent 216 cm la Bâlea Lac, 108 pe Vf. Omu, 69 cm la Buşteni, 67 în Sinaia, 52 la Straja şi 40 în Păltiniş.   

Vreme în general frumoasă şi caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice, cu maxime peste 10 grade şi până la 15 grade la Timişoara, Arad şi Satu Mare. Doar la inceputul zilei vor fi ceva nori şi ploi slabe în Banat, iar în partea sudică a acestei regiuni bate vântul cu putere.

În sud revine soarele, în special în Muntenia. În Oltenia mai sunt câţiva nori din care izolat va ploua slab în primele ore ale zilei. Maximele, în jur de 12…13 grade caracterizează o vreme caldă pentru data din calendar. Vântul bate însă cu putere în Muntenia.  Vreme cu soare şi în Dobrogea, cu 11 grade la amiază la Tulcea şi 9 la Constanţa, dar şi cu intensificări ale vântului. Şi în sudul Moldovei vântul prinde putere. Altfel, e frumos, iar maximele zilei sunt agreabile, peste 10 grade, cu puţine excepţii în nordul regiunii, 9 grade la Suceava.

Marţi, vremea se menţine caldă în regiunile vestice şi nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere uşoară, devenind apropiate de normele climatologice. Maximele pornesc de la 4 grade pe litoral şi se opresc la 17 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, însă treptat, începând cu orele serii, în  est şi sud-est înnorările se vor accentua şi vântul se va intensifica. În plus precipitaţiile mixte, vin si ele, noaptea.

Vreme în general frumoasă şi în Bucureşti mâine, dar în uşoară răcire. 3 grade vor fi în zori şi în jur de 11 la amiază. Cerul va fi în general senin, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*