Ultimele Știri

Mesajul Regelui Mihai în ajunul sărbătorilor

Regele Mihai le-a transmis în Ajunul Craciunului tuturor românilor un mesaj în care vorbește despre importanța alegerilor prezidențiale de la acest sfârşit de an și continuarea parcursului democratic în care domnia legii şi respectul faţă de rostul instituţiilor statului să fie neclintit.

„Naţiunea noastră a avut de făcut la sfârşitul anului o importantă alegere democratică. Neaşteptat de mulţi oameni şi-au exercitat dreptul de vot, ceea ce dă speranţă şi bucurie. Ţara însă trebuie să rămână unită, fiindcă interesele fundamentale ale României sunt deasupra conjuncturii, deasupra puterii vremelnice şi a preferinţelor politice”, se arata în mesajul de Crăciun al regelui Mihai.

În același discurs, Regele a vorbit și despre Revoluție, precizând cât de mult s-a schimbat România din 1940 până astăzi.

„Români, este al şaptezeci şi cincilea an în care mă adresez vouă de Crăciun. România anului 2014 este atât de diferită de cea a lui 1940 când, la vârsta de 19 ani abia împliniţi, am primit onoarea de a fi, din nou, Suveranul vostru. Şi atât de diferită de cea a întunecatului an 1989, când vă încurajam de departe, din exil. Anul acesta, Europa a sărbătorit 25 de ani de la căderea dictaturii comuniste. Iar Bucureştiul a fost, pentru două zile, capitala morală a continentului, prin prezenţa atâtor lideri democratici care au scris istoria ultimului sfert de secol. Să ne plecăm adânc în memoria românilor, atât de mulţi la număr, victime ale negrei perioade din 1945 până în 1989!”. 

Nu în ultimul rând regele Mihai a amintit de batrânii rămași singuri și copiii abandonați de părinți.

„Gândul meu se îndreaptă către bătrânii singuri, către copiii care cresc departe de ai lor, către cei de toate vârstele care nu au cum să-şi vadă de sănătate aşa cum trebuie. În zilele acestea, ne gândim la lecţia de iubire, suferinţă şi modestie a Domnului Nostru Isus Hristos. Naşterea Domnului aduce cu sine un desăvârşit exemplu de bunătate, de altruism, de grijă faţă de aproapele tău şi un neclintit ataşament faţă de familie. Întregii noastre naţiuni, trăitoare în ţară şi în Republica Moldova, precum şi tuturor românilor din alte părţi ale lumii, iubirea şi nădejdea mea!”, se mai arată în mesajul de Crăciun al Regelui Mihai I”, își încheie regele mesajul de Crăciun.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*