Ultimele Știri

Mesajul președintelui Republicii Moldova: ”Trebuie să ţinem pasul cu România”

În mesajul tradiţional de Revelion, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a enumerat succesele pe plan extern, obţinute în anul 2014. Printre acestea se numără semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, abolirea regimului de vize cu ţările din spaţiul comunitar, dar și confirmarea parcursului european al ţării la alegerile din 30 noiembrie.  

Timofti a menţionat că realizările pe plan extern şi intern se datorează tuturor cetăţenilor, dar şi încrederii de care se bucură Republica Moldova din partea partenerilor externi.

„Suntem pe o cale bună şi nu ne vom opri la jumătatea sa. Următorul pas este să cerem şi obţinem o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană. Pentru aceasta trebuie să rămânem uniţi şi mobilizaţi în determinarea noastră de a ne moderniza ţara şi instituţiile”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a enumerat şi priorităţile pentru anul 2015.

„Egalitatea de şanse şi dreptatea socială sunt obiectivele noastre pentru anul 2015. Trebuie să ţinem pasul cu vecinii noştri – România, care a înregistrat succese remarcabile în lupta cu corupţie şi Ucraina, unde au loc ample reforme democratice şi tranformări instituţionale.”

La final, Nicolae Timofti le-a urat cetățenilor Republicii Moldova, sănătate, bunăstare și fericire.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*