Ultimele Știri

Mesajul Patriarhului Daniel de Rusalii: Duhul Sfânt se vede în om când el face cu bucurie o faptă bună

Credincioșii ortodocși prăznuiesc, duminică, la 50 de zile după Înviere, Rusaliile, marcând ziua în care Duhul Sfânt a pogorât peste adunarea apostolilor, în chip de limbi de foc, iar aceștia au început să propovăduiască.

Duhul Sfânt se vede în om când el face cu bucurie o faptă bună, le-a transmis credincioșilor patriarhul Daniel duminică, la oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală, săvârșită împreună cu Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, și Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Duhul Sfânt se vede în om când el face cu bucurie o faptă bună. Nu din frică, ci pentru că este fiu al lui Dumnezeu după har: face o faptă bună, zidește o biserică, întemeiază o familie, lucrează pentru răspândirea credinței ca fiu al lui Dumnezeu după har cu bucuria nu de slugă, ci de fiu”, a subliniat patriarhul.

 

Deși Duhul Sfânt a fost prezent în creație încă de la început, El a coborât în lume în mod deplin pentru a o sfinți numai după biruirea morții și întoarcerea la Tatăl a lui Hristos. Numai atunci Dumnezeu Duhul Sfânt a putut coborî peste firea umană curățată de păcate și răscumpărată și s-a sălășluit în cei care l-au primit pe Hristos, conform scrierilor bisericești.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*