Ultimele Știri

Mesajul lui Ponta de Ziua Limbii Române

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de Ziua Limbii Române, în care vorbește despre importanța acestei zile și urează ”la mulți ani” tuturor vorbitorilor de limba română, din țară și din Republica Moldova, precum și din celelalte țări.

Victor Ponta spune că limba română este ”cel mai frumos grai din lume” și că practicarea acestei limbi se datorează luptei grele a strămoșilor noștri.

Ziua Limbii Române — o sărbătoare de suflet pentru toți românii din țară, din Republica Moldova și din întreaga lume! Este o zi în care ne sărbătorim moștenirea și valorile comune, când putem afirma cu mândrie că limba română este piatra de temelie a identității noastre — pentru noi, cel mai frumos grai din lume. Poate că a vorbi și a scrie în română ni se pare acum o rutină, dar lupta strămoșilor noștri pentru acest drept a fost una grea, iar câștigul adus culturii europene de marii noștri creatori este neprețuit. La mulți ani tuturor!

Ziua Limbii Române a fost stabilită în anul 2013, când  a fost adoptată o lege in Parlament, în acest sens. Actul normativ prevede că această zi trebuie sărbătorită „prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative și artistice cu caracter evocator sau științific consacrate istoriei limbii române”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*