Ultimele Știri

Mesajul lui Barack Obama de Ziua Națională a României

Barack Obama a transmis un mesaj de felicitare, prin vocea secretarului de stat american, John Kerry pentru toți românii cu ocazia Zilei Naționale.

Pe site-ul oficial al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii este afișat mesajul prin care președintele Barack Obama din numele poporului american felicită toți românii care sărbătoresc Ziua Unirii de la 1 decembrie.

„În urmă de 96 de ani, oamenii din România au creat o democrație care a garantat egalitate pentru toate naționalitățile și religiile și a protejat libertatea presei, libertatea de asociere și libertatea de exprimare. Îi omagiem pe acei lideri vizionari și salutăm pe toți cei care continuă să apere aceste drepturi fundamentale și să consolideze democrația, statul de drept, precum și diversitatea națională.

Statele Unite ale Americii este recunoscătoare pentru parteneriatul solid cu România privind provocările regionale și globale de securitate. Ca aliați NATO, soldații noștri slujesc umră la umăr în Afganistan. Ei efectuează exerciții militare de antrenament comune șii colaborează la bazele militare din țara dumneavoastră, precum cele d la Deveselu și Mihail Kogălniceanu.

Pe măsură ce sărbătoriți cu familia și prietenii, sper să ne bazăm în continuare pe parteneriatul nostru strategic pentru mulți ani de-acum încolo.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*