Mesajul fanilor Stelei: ”Nu contează cu ce echipă ții, nu e normal ca o persoană să-și piardă viața”

sud steaua

Suporterii Stelei de la Peluza Sud au postat un comunicat în care și-au exprimat regretul pentru incidentul în care a murit un tânăr suporter dinamovist.

Un tânăr de 18 ani, suporter al echipei Dinamo, a murit, miercuri dimineaţă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală în urma unei altercaţii, cu un fan rapidist, care a avut loc sâmbătă, după meciul Steaua-Dinamo, în apropierea Parcului Titan. Alţi trei fani sunt cercetaţi, în stare de libertate, în cazul suporterului dinamovist ucis. 

În urma altercaţiei, tânărul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav şi a fost internat la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde a fost operat, iar miercuri dimineaţă a decedat.

Mai întâi de toate, vrem să ne declarăm regretul față de tragicul eveniment ce a avut loc după terminarea meciului FCSB – Dinamo, în urma căruia un suporter dinamovist și-a pierdut viața, iar pe această cale dorim să transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Suntem întristați pentru moartea lui Adrian Daniel Matei și dincolo de rivalitate, este un eveniment trist când cineva atât de tânăr își pierde viata. Orice rivalitate presupune o competiție cu adversarul, în niciun caz eliminarea lui.

Nu este normal ca o persoană, indiferent de clubul pe care îl susține, să își piardă viața în urma unor incidente dintre suporteri. În acest moment, nu mai contează ce echipă susținea victima sau din ce galerie face parte agresorul, este vorba de felul în care noi, suporterii, trebuie să tratăm astfel de cazuri. Ura, frustarea și dezinformarea au fost principalele arme folosite de o parte a suporterilor dinamoviști, dar și de o parte a presei în modul de a scoate adevărul la iveală.

Un tragic eveniment a fost o ocazie pentru unii de a mai arunca vorbe grele în suporterii steliști, de a ține lecții de moralitate și de a mai incita spiritele într-un mod vădit.

Cine sunt cei care în aceste zile țin lecții de moralitate, amenință și parcă, prin cuvintele lor, chiar își doresc repetarea unui astfel de eveniment? Sunt cei care de atâtea ori au folosit practicile agresorului în diverse incidente dintre suporteri, sunt cei care fără regrete au recurs la metode ce nu au nicio legătură cu fair-play- ul unor confruntări.

Spre deosebire de voi, noi avem puterea de a ne privi pe noi înșine și de a spune că, da, nici nouă nu ne sunt străine astfel de manifestări, dar, aici intervine felul prin care ne diferențiem de voi: noi nu judecăm pe nimeni, nu ținem lecții de moralitate, nu suntem ipocriți și nici fățarnici.

A venit momentul să fim sinceri cu noi, dar probabil voi veți avea aceeași atitudine influențată de aerul puternic de la Brașov, de cântecele voastre care invoca bricege sau de manifestările avute la campionatul nostru de fotbal, acțiuni la care au asistat copiii, prietenele și soțiile noastre, văzându-vă cum fluturați deasupra capului cozile de lopeți mai ceva ca neanderthalii. Deja ne-am obișnuit cu obiceiurile voastre de a incita și a provoca tensiuni în momente nepotrivite, ce nu mai au legătură cu rivalitatea noastră (Budapesta vă sună cunoscut? Cu siguranță!).

Ați dat dovadă că pentru voi chiar nu contează mijloacele prin care va atingeți scopurile, iar linia peluzelor voastre a fost dictată, ani la rândul, din lojă. ”Mentalitatea” voastră sprijinită politic, v-a făcut să vedeți piața Obor ca pe a doua casă, dar noi înțelegem, știm că e greu să fii total independent. Într-adevăr, ca la voi, la nimeni!

Îndemnăm ca toți cei care sunt implicați direct, indirect, într-un mod emoțional sau nu, să nu se mai grăbească în a trage concluzii pripite, ci să aștepte finalizarea anchetei în desfășurare și a verdictului final. Înțelegem că mulți si-au dorit ca autorul crimei să fie cineva de la Peluza Sud, precum și existența unei dorințe de a găsi repede un vinovat, dar nu putem să nu observăm avalanșa de ură, injurii și amenințări.

Considerăm că aceasta este o metodă specifică de distorsionare a realității folosită de galeria dinamovistă (pentru că, în trecut, au mai recurs la asemenea practici, având intenția de a denatura adevărul), care alimentează pornirile unor tineri, de la orice echipă, de a reacționa iresponsabil, ireversibil și criminal, creându-se astfel, contextul și motivația ca o tragedie asemănătoare să se repete.

Odihnește-te în pace, Bubu!”, se arată în comunicatul postat de Peluza Sud Steaua, pe pagina lor oficială, sudsteaua.ro

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *