Ultimele Știri

Mesajele transmise de Ponta şi Iohannis de Ziua Aviaţiei Române

Preşedintele României, Klaus Iohannis este de părere că Aviaţia română este, în prezent, pregătită să facă faţă provocărilor impuse de statutul României de ţară membro a NATO şi UE. De Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, preşedintele a postat un mesaj pe pagina sa de facebook.

Iohannis a menţionat că rezultatele obţinute de Aviaţia Română sunt unanim acceptate, şi a urat „mult succes în îndeplinirea misiunilor nobile de apărare a cerului patriei”.

„Sărbătorim astăzi Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul spiritual și ocrotitorul aviatorilor. Cinstirea eroilor aerului care, în anii celor două conflagrații mondiale s-au jertfit pentru apărarea independenței și suveranității României, este semnul nostru de respect pentru înaintași, dar și o garanție a angajării noastre responsabile față de viitor. Aviația română este pregătită astăzi să facă față cu succes provocărilor impuse de statutul României de țară membră a NATO și a UE, iar rezultatele obținute sunt unanim apreciate și recunoscute”.

Ponta susţine şi el situaţia bună în care s-ar afla Forţele Aeriene Române, argumentând că în prezent acestea beneficiază de un buget mai mare, precum şi de echipamente mai moderne, „demne de nivelul înalt de pregătire al specialiștilor din aviație”.

„Deși majoritatea evenimentelor festive de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene au fost organizate în weekend (în avans cu o zi), vreau să le mulțumesc astăzi aviatorilor români pentru dăruirea de care dau dovadă, pentru că își fac datoria față de țară și față de aliații noștri din NATO și ne țin în siguranță! Realizările lor (operațiuni militare, dar și civile, de transport, de salvare) sunt apreciate în întreaga lume și au ajutat România să fie o țară respectată și de încredere, mândră de tot ce au făcut eroii aerului în ultima sută de ani”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*