Ultimele Știri

Mesaje și urări de Anul Nou

2016

Pentru că nu putem să-i avem alături pe toţi cei dragi în noaptea de Anul Nou, obişnuim să le transmitem gândurile noastre prin intermediul sms-urilor. Însă cu siguranţă ştiţi că cele mai apreciate sunt mesajele personalizate. Aşa că vă invităm ca pentru Revelion 2016 să scrieţi un mesaj original pentru cel puţin o persoană.

Mesaje și urări de Anul Nou

„Păstrează din anul care se încheie numai clipele frumoase şi vorbele bune şi întâmpină noul an cu bucuria de a o putea lua mereu de la capăt! La mulţi ani! ”

„Dragă… beau o bere pentru tine. Fă şi tu la fel! La mulţi ani!”

„Prieten(ă) drag(ă), să fii fericit(ă)! Îţi doresc un an paşnic!”

„2016 este anul tău! Să nu mă dezamăgeşti 🙂 ”

„2016 chiar va fi anul tău! Contez pe tine! :)”

„Mai ştii când ne scriam pe hârtie? Au trecut câţiva ani de atunci, mai vine unul peste noi, în care îmi doresc, la fel, să-ţi fie bine. Să-l treci vesel şi să te uiţi înapoi împăcat”.

„Ţi-am copiat de atâtea ori temele la română, încât ştiu că un “fie ca” de-adevăratelea, în seara asta, îţi va răsplăti efortul de a le fi scris, ani la rând. La mulţi ani, unul mai bun ca altul! Şi fie ca… :)”

„Cu gândul la toate Revelioanele care ne-au prins împreună, cântând pe străzi şi visând la cum vor arăta anii ăştia, îţi doresc să te aştepte unul mai bun, cel mai bun dintre toţi. La mulţi ani!”

„2016 dorinţe împlinite, 2016 motive de bucurie, 2016 clipe petrecute alături de cei dragi. La mulţi ani!”

„Nu te sun! Ştiu că poţi să trăieşti cu asta. Încă un an. La mai mulţi!”

„SeMeSe: Să Mă Suni şi tu mai des la anul! Te îmbrăţişez!”

„Am băut şi am tot băut, vai ce-mi vine să vă pup. La mulţi ani!”

„Dragă mamă şi tată, mai bine vă sun decât să vă dau SMS de Anul Nou! Ne auzim de mâine dacă-mi încărcaţi cartela”.

„Gânduri bune de acasă! Gaşca din România”.

„Avem şi noi sarmale, dar nu-s ca ale tale! De abia aşteptăm să venim acasă. La mulţi ani!”

MESAJE DE ANUL NOU – pentru toată lumea

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”

„Cu speranţa că anul nou va fi mai bun decât bătrânul 2016, îţi trimit o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi îţi urez un AN NOU FERICIT! ”

„Previziuni meteo de REVELION 2016: ploaie de pupici şi îmbrăţişări… te sfătuim să închizi umbrela şi să deschizi inima. Un An Nou Fericit!”

„La mulţi ani cu sănătate. Domnul să vă dea de toate. Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc”.

„Noul an să va aduca belşug în casă, bucate pe masă, valută în cont, un iaht în port, motor pe autostradă şi vecinii ca să vadă. La mulţi ani!”

„Noul an să vă aducă belşug în casă, bucate pe masă, valută în cont, un iaht în port, motor pe autostradă şi vecinii ca să vadă. La mulţi ani!”

„Vă doresc de 2016 ori câte 12 luni de succes, 52 de săptămâni de realizari, 365 de zile reuşite, 8760 de ore de sănătate şi 525600 de minute inspirate. La Mulţi Ani!”

„Gândiţi-vă la trecerea dintre ani ca la o poartă. Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune. LA MULŢI ANI!”

Lăsaţi o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea anului Nou să vă lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. Tot ce vă este de folos să se realizeze şi nimic să nu vă înnoureze “cerul” senin al vieţii! REVELION să vă dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate.

„Căţeluş cu părul creţ / Să ai jeep-ul în coteţ / Să ai vilă cu piscină / Pe Madonna ca vecină / O lopată pentru bani / La anul şi la mulţi ani!”

„Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!”

„Aho Aho, e Anul nou,

Şi găina-i fără ou,
Şi cucoşu’ fără guşă,
Dă-mi şi mie un leu mătuşă!

La Multi Ani, 2016!”

„În fiecare picătura a şampaniei pe care o bei în cinstea noului an sunt urările mele de bine, pline de cele mai frumoase şi călduroase gânduri. Un an minunat!”

„LA MULŢI ANI cu bucurie! Casa, casă să vă fie/, Masa, masă să rămâie /Iar în jurul ei să vie/ Oameni buni, de omenie,/ Să v-aducă veselie,/ Gânduri bune, cumpătate şi urări de sănătate/ Zile multe şi prospere, de la Dumnezeu putere/ Să învingeţi relele ce vă-ncurcă vieţile!”

„Lovi-te-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Să-ţi cadă în cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulţi ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate şi noroc! Sărbători fericite şi un An Nou de poveste! La mulţi ani!”

Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!

La această cumpănă dintre ani, lasă să treacă prin fereastra sufletului tău magia sărbătorilor, lasă-te cuprinsă de fericire şi bucurie şi rămâi aşa pentru tot restul vieţii! Fii raza mea de soare şi luminează-mi această trecere, vino cu mine în lumea dragostei fără sfârşit! La mulţi ani!

Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!

Lăsaţi o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea Anului Nou să vă lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. La Mulţi ANI!

„Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!”

Căţeluş cu părul creţ / Să ai jeep-ul în coteţ / Să ai vilă cu piscină / Pe Madonna ca vecină / O lopată pentru bani / La anul şi la mulţi ani!”

„Aho Aho, e Anul nou,

Şi găina-i fără ou,
Şi cucoşu’ fără guşă,
Dă-mi şi mie un leu mătuşă!

La Multi Ani, 2016!”

Sunt nerabdator sa petrec inca o data sarbatorile de iarna cu tine. Ma simt ca intr-o poveste, sunt fermecat sa am in preajma mea o fiinta atat de magica intr-o perioada magica a anului. Sa fii tu oare sufletul meu pereche?

A mai trecut un an … Sa-ti amintesti cu placere de toate implinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase si cu incredere de tot ce nu ai reusit.. Fii mandra ca ai ramas acelasi suflet cald.

Toate artificiile din lume nu ar putea echivala cu cele starnite in inima mea…M-au bucurat urarile tale din noaptea de 31…in sfarsit ai rostit in clar ca ma iubesti…..Uite…o ploaie de luminite multicolore s-au conturat in sufletul meu…Iti apartin….TE IUBESC !!!

Sub un cer înalt de stele, şi cu bani şi fără bani, într-un miez frumos de noapte, lumea-şi spune: La mulţi ani! Noul An să fie un an mai bun!

Treci peste ce-a fost, crede cu adevărat în tine. REVELION e o carte deschisă cu reţetele succesului, alege ce ţi se potriveşte şi porneste la drum cu încredere! La mulţi ani! O viaţă împlinită şi fericită!

Sper ca tot ceea ce ti-ai propus pentru acest an nou sa se implineasca, iar drumul de la vis la dorinta implinita sa fie usor si fericit!

Să prinzi aripi pentru a trece cu uşurinţă peste ceea ce aduce Noul An. Culege ce e frumos şi bucură-te cu adevărat. Petrece frumos la început de an pentru a trăi senzaţii tari tot anul! La mulţi ani!

„E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri”.

De Revelion, universul conspira ca toate dorintele tale sa se implineasca! Tot ce trebuie sa faci este sa iti pui o dorinta sau mai multe!

Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări, astfel încât acest nou an să îţi umple sufletul de voie bună! La mulţi ani 2016!

Previziuni meteo de REVELION 2016: ploaie de pupici şi îmbrăţişări… te sfătuim să închizi umbrela şi să deschizi inima. Un An Nou Fericit!

„Vă doresc de 2016 ori câte 12 luni de succes, 52 de săptămâni de realizări, 365 de zile reuşite, 8760 de ore de sănătate şi 525600 de minute inspirate. La Mulţi Ani!”

“Lăsaţi o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea anului Nou să vă lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. Tot ce vă este de folos să se realizeze şi nimic să nu vă înnoureze “cerul” senin al vieţii! Anul Nou să vă dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate.”

MESAJE DE ANUL NOU – Seara lui Sfântu’ Vasile

Aho, ho, hooo!

Seara lui Sfântu’ Vasile

Să vă fie gospodari de bine

Şi nouă de folos

Că suntem plugari de jos.

O-nsarat, o-nourat

Noi plugari ne-am adunat

De prin dealuri, de prin văi

Tot plugari de alde noi.

Şi ne-am luat cu ist clopoţel bălţat

Să stârnim câinii din sat

C-aşa-i de la Dumnezeu sfântu’ lăsat.

Nu-i de la noi începutul

Si nici la noi nu-i sfârşitul,

Aşa-i de când lumea şi pământul.

Iar voi, plugăraşi fârtaţi,

Staţi puţin şi nu mânaţi

În zăbrele vă răzămaţi

Pistoalele vi le-ncărcaţi

De opinci vă grijiţi,

Harapnicele vi le pregătiţi

Ca să mergem la arat

La mărul rotat în dealul Coraliului

Unde-i locul grâului.

La mărul rotat.

Iar sub măr cine-i culcat?

Îi Gruian şi cu Novac,

Şi Gruian mereu spunea

Ca-n Ţarigrad ar pleca.

Iar Novac îi răspundea:

Mai Gruiene, mai voinice

Tu-n Ţarigrad nu te duce

Că cine-a ascultat de mine

Dumnezeu i-a dat mult bine.

Şi pe cal încalecă

Tot în fuga calului

Pân’la capul dealului.

Acolo descalecă

Vin, cu vadra, că strigă!

Măcar vreo două, trei zile

Să stea vadra lânga mine.

Crâşmăriţa-i mititică

Dar puţin cam frumuşică

Cu tâţele boureie

Cu buzele subţirele,

Cu tulpânul vişiniu

Nu ne-o mai spuneţi, c-o ştiu!

Strâmta-n sale, largă-n stâni

Drăgălaşă la ciobani.

La ciobani face cu mâna

La flăcai stinge lumina,

Alde noi, umplem grădina.

Cu ciubote se-ncalţă

La-mpăratul c-alergă.

Împaratul de-o videa

De departe mi-o-ntreba:

Ce-i Aniţa, crâşmăriţă

La ce vii aşa-nfocată

Cum n-ai venit niciodată?

Înalţate împarate

Ieri când soarele-apunea

Au intrat în crâşma mea

Trei voinici ardeleneşti

Cu papuci galbeni turceşti.

Este-acel maimariuliu

Tot cu barba brâuliu

Cu musteata spic de grâu.

Are-o căciuliţă-n cap

De cincizeci de piei de ţap

Că cincizeci mai trebuie

La urechi tot n-ajunge.

Iar acel mai mijlociu

Tot cu barba brâuliu

Cu musteaţa spic de grâu.

Are-un minteanaş pe trup

Din cincizeci de piei de lup

Ca cincizeci mai trebuie

La genunchi tot n-ajunge.

Iară acel mai micuţiu

Bat ochii sprâncenele

Şi părul călcâiele,

Cu musteaţa ca la rac

De şi-o-noadă după cap.

Da hodiniţi, boieri mari, hodiniţi

Da de-afară nu gândiţi

Că-s plugarii necăjiţi

Şi plugarii cer mâncare

Boii ca ne ţin parale.

Boii de la roate

I-am furat azi-noapte

Boii din prigol

I-am scos din ocol.

Ia mai roată măi, hăăi, hăăi!

La anul şi la mulţi ani!

MESAJE DE ANUL NOU – pentru persoana dragă

„În 2016 o să îi cer lui Dumnezeu să-ţi dea sănătate, dar ca să îţi umplu sufletul cu dragoste, o să mă ocup personal. Un An Nou fericit!”

„Vine un uragan de fericire, dragoste şi linişte cu urarea că anul 2016 să-ţi aducă toate aceste lucruri”.

„Viata mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”

MESAJE DE ANUL NOU

Aho, aho, copii si frati,
Unchi, matusi, veri, cumnati,
Muncitori si carturari,
Tarani si parlamentari,
Militari, doctori, studenti,
Promovati si repetenti,
Scafandri si alpinisti,
Infractori si politisti,
Vanzatoare si soferi,
Angajatori si someri,
Copii, tineri si batrani,
Intr-un cuvant: FRATI ROMANI-
Stati putin si nu manati si urarea-mi ascultati:

Anul care va sa vina
va fi un an de lumina,
cocosii vor sparge zorii
anuntand investitorii
care vor sosi la noi
multi mai frate, un puhoi!
Unii mici, altii mai mari,
toti purtatori de EURO si dolari!
Va spori val dupa val
aportul de capital
si din mormanele de fiare
vom ridica in picioare
fabrici multe si uzine,
tractorase si combine!
In fiece cartier
va fi doar cate-un somer
si din fostii boschetari
vom face functionari
care vor raspunde de parcuri
si de cainii pusi in tarcuri!

Pensiile vor urca,
preturile vor scadea,
se va majora chenzina,
se va ieftini benzina,
medicamentele toate
vor fi aspru compensate!

Veti trai si veti vedea
ca toate se vor indrepta!
M-am luat cu uratura
si nu-mi mai pot tine gura!
Bata-va pe toti caldura,
mancarea si bautura!

Si la anul cand venim
sanatosi sa va gasim,
avutul sa vi-l sporiti!
LA MULTI ANI FERICITI!!!

Închide ochii şi pune-ţi o dorinţă. Am auzit că de Anul Nou orice vis poate deveni realitate şi sper să ţi se întâmple şi ţie. La Mulţi Ani fericiţi!

MESAJE DE ANUL NOU – Pluguşorul cu patru boi

Aho, aho, ho-ho,

Mâine anul se-noieşte

Pluguşorul se porneşte

Şi începe a brăzda,

Pe la case a ura.

Iarna-i grea, omătu-i mare,

Semne bune anul are,

Semne bune de belşug,

Pentru brazda de sub plug.

Doamne binecuvântează,

Casa care o urează

Pluguşor cu patru boi,

Pluguşor mânat de noi.

Sus pe cer că străluceşte,

O stea mare ce vesteşte

Că se curma de acum

Al nevoilor greu drum;

Asta-i steaua românească

A unirii

Şi-a-nfrăţirii,

Stea de viaţă, stea de spor,

Stea de bine-n viitor.

Fă-o, Doamne, să lucească

Steaua noastră românească

Şi să stea tot între noi,

Să nu mai avem nevoi.

Anul Nou ne-aduce nouă,

Timp mai bun şi viaţă nouă;

Anul Nou o să ne fie,

Început de veselie.

Mari pe mici n-or prigoni,

Mici pe mari nu vor râvni,

În frăţie şi dreptate

Au să fie legi lucrate.

Noi cu ei mâna vom da

Şi-ntr-o horă vom juca.

Dumnezeu care ne-ascultă,

Ne întinde hrană multă,

Şi pământul ce-om avea

Grâu de aur ne va da.

Mânaţi, măi!

Hăi, hăi!

La anul şi la mulţi ani!

Treci peste ce-a fost, crede cu adevărat în tine. Anul Nou e o carte deschisă cu reţetele succesului, alege ce ţi se potriveşte şi porneşte la drum cu încredere!

MESAJE DE ANUL NOU – de trimis prin SMS

„Noul an să vă aducă belşug în casă, bucate pe masă, valută în cont, un iaht în port, motor pe autostradă şi vecinii ca să vadă. La mulţi ani!”

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”

„Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”

Ce-mi doresc eu mie iti doresc si tie in 2016!

“Un An Nou mai fericit,
Cu de toate garnisit.
Sănătate şi iubire
Şi cu multă fericire!”

“Lăsaţi o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea Anului Nou să vă lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. La mulţi ani!”

“Sărbători fericite alături de cei dragi! Noul an să fie presărat cu realizari remarcabile, împliniri, sănătate, fericire şi baftă!”

“Anul nou… o bucurie
viaţa toată să vă fie!
Bani, maşină, fericire,
Sănătate şi iubire.
Nu-i de-ajuns să le doreşti.
Ţipă, luptă, dă din coate,
Aşa le obţii pe toate!”

“Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!”

“Pentru anul ce vine îţi doresc: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi săruturi o mie!”

“Noul An să te găsească cu gânduri bune şi prieteni dragi şi să îţi rezerve cele mai mai înalte realizări.”

“Aho, aho, prieten bun, care stai pe sait acum, i-a opreşte-te din scris şi ascultă ce-am de zis. N-am venit să te stresez, am intrat să îţi urez: La Mulţi Ani şi fericire, casa plină de iubire, punga plină de mulţi bani, să trăieşti la mulţi ani”!

”Căţeluş cu părul creţ / Să ai jeep-ul în coteţ / Să ai vilă cu piscină / Pe Paula Seling vecină / Şi un camion pentru bani / La anul şi la mulţi ani!”

“Noul an să va aduca belşug în casă, bucate pe masă, valută în cont, un iaht în port, motor pe autostradă şi vecinii ca să vadă. La mulţi ani!”

“Momentele speciale ale sfîrşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”

“Multa sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!

MESAJE DE ANUL NOU

Sorcova, vesela,
Sa traiti, sa-mbatraniti,
Peste vara, primavara,
Ca un par, ca un mar,
Ca un fir de trandafir”
Tare ca piatra,
Iute ca sageata,
Tare ca fierul,
Iute ca otelul.
La anul si la multi ani!

„La mulţi ani cu veselie, sănătate pe vecie, casa plină de bucate, dragoste pe săturate, tot ce doriţi şi sus paharul! La Mulţi Ani!”

„Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinescă şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug. La mulţi ani!”

„Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbători să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma”.

„Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!”

„Pentru anul ce vine îţi doresc: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi săruturi o mie!”

„Noul An să te găsească cu gânduri bune şi prieteni dragi şi să îţi rezerve cele mai mai înalte realizări”.04

“Fie ca iubirea, înţelepciunea, încrederea şi generozitatea să vă călăuzească paşii în noul an! La mulţi ani în 2016″!

“Tată bun, mamă iubita, azi e ziua potrivită să vă spun ce vă doresc, să v-arat cât vă iubesc. Va doresc întai de toate, un an nou cu sănătate, voie bună, trai uşor, bucurie şi mult spor. La mulţi ani”!

“Fie ca anul care începe să-ţi aştearnă în cale potecă netedă, vegheată de steluţe norocoase şi îngeri bălai! Iar dorinţele tale, toate-toate să se împlinească, câte una în fiecare zi! La mulţi ani”!

Dau acest SMS ca sa nu fiu considerat nesimtit ca uit de tine. Chiar nu aveam chef sa cheltuiesc 0,05 euro. In fine, ureaza-ti ce vrei si scuteste-ma de raspuns.

Sa intampinam cu drag si bucurie noul an si sa il sarbatorim asa cum se cuvine! La multi ani si petrecere frumoasa de Revelion!

Au fost atatea momente in 2015 cand te-am obosit, suparat, deranjat, enervat, incurcat, plictisit… Azi vreau doar sa spun ca in 2016 am de gand sa continui.

Fie ca Anul Nou sa te gaseasca alaturi de colegii tai. Cu alte cuvinte, nici anul asta nu ai liber de Revelion!

“Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinescă şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug. La mulţi ani”!

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”

„Lovite-ar trenul fericirii/Trăsni-te-ar fulgerul iubirii/Să-ţi cadă în cap un sac cu bani/Şi un bilet cu La mulţi ani!”

MESAJE DE ANUL NOU – Urătură pentru părinţi

Tată bun, mamă iubită,

Azi e ziua potrivită

Să vă spun ce vă doresc

Să v-arat cât vă iubesc.

Vă doresc întâi de toate,

Un an nou cu sănătate,

Voie bună, trai uşor,

Bucurie şi mult spor.

MESAJE DE ANUL NOU – Jocul ursului

Am venit la dumneavoastră

Să ne primiţi fata noastră,

Dacă bine şi voiţi

Ursul nostru să-l voiţi

Da , poftiţi în casă! Vin cu ursul din pădure

C-amu s-o hrănit de mure,

Ş-am venit cu el în sat

Să-şi câştige de mâncat,

De mâncat şi-a câştiga

Dacă oamenii i-or da.

Joacă, joacă, Niculai

Că ţi-a da moşu mălai

Şi ţi-a da şi cucuruz

Şi mălaiu lui Bojut.

Joacă, joacă, Moş Martine,

Că-ţi dau miere de albine!

Foaie verde de brăduţ,

Ursul meu cu doi puiuţi,

Foaie verde de dulău

Ursul meu din Sarasău

O vinit la dumneavoastră

Să-l vadă oamenii mari!

Foaie verde de mălai,

Ursul meu e de trei ani,

De trei ani şi şase luni,

Noaptea umblă tot pe drum!

Ursul meu din Spania

L-am adus cu sania!

Joacă, joacă, urs nebun,

Ca de nu-ţi fac pielea scrum!

Ursul meu, când l-am adus,

Se urcă pe lemne sus

Să mănânce cucuruz.

Joacă, joacă,ursule ,

Ca s-or coace murele

Şi mai tare te-i-ngrăşa

Şi prin case îi juca.

Foaie verde de secară,

Sa ieşi, ursule, afară!

Foaie verde, baraboi

Hai, ursule, înapoi!

Vine-o babă-n răsărit

C-un colac mare-mpletit,

Taie-n două, dă şi nouă,

Taie-n trii, dă şi lui Andrii,

Taie-n patru, dă şi lui Marcu.

De jucat am mai juca

Da afară-i noapte grea,

Noapte grea şi fără lună,

Ieşi, ursule, noapte bună!

MESAJE DE ANUL NOU – Capra

Ţa, ţa, ţa, căpriţa mea

Da diseară ce-om mânca?

Îi mânca ce s-o întâmpla

Şi te-oi vinde-n Sadova

Şi-i mânca cât îi mânca

Până burta ţi-o crăpa.

Ţa căpriţă de la munte

Cu steluţă albă-n frunte

Ţa, ţa, ţa, căpriţă, ţa

Stai în sus şi nu mai sta.

Unde joacă căpriţa

Clocoteşte Moldova

Unde joacă ieduţul,

Clocoteşte pământu.

Clocoteşte şi tot geme

De opinci şi de obiele,

De hurmuz şi de mărgele,

Şi de fete frumuşele.

Ţa, ţa, ţa, capriţă, ţa

Stai în sus şi nu mai sta.

Ţapu meu din Spania

L-am adus cu sania

Şi-am să-l vând în joia mare

Pentr-o oală de sarmale

Şi-un butoi ca din poveşti

Cu vin alb de Odobeşti.

Foaie verde foi negară

Ia poftiţi căpriţ-afară

C-ai jucat deajuns în casă

Şi-ai luat o pungă grasă.

Ţa, ţa, ţa, capriţă, ţa,

Te-am adus din Africa,

Te-am adus cu avionu

Te-am hrănit cu biberonu.

Am o capra, n-am o sută

Dar mi-e drag că mă ascultă.

Dacă nu m-ar asculta,

Altă capră mi-aş căta

Şi pe tine te-oi lăsa.

Aşa-i capra dorului

Ca la Capu-Satului.

Astă capră ce-o joc eu

Şi-o jucat-o moşul meu,

Moşul meu cu comanac.

Şi-o jucat pân-o crăpat.

Am o capră jucăuşă

Stă ascunsă după uşă.

Am o capră zvăpăiată

Desculţă şi dezbrăcată.

Şi de-un ţigan băţos jucată,

Şi-n doi joac-a dracului

Ca la capul Satului.

Eu cu capra unde-ajung

Joc capra din Câmpulung

Şi degeaba şi pe bani

La anul şi la mulţi ani!

MESAJE DE ANUL NOU – Sorcova

Sorcova, vesela,

Să trăiţi, să-mbătrâniţi,

Peste vară, primăvară,

Ca un păr, ca un măr,

Ca un fir de trandafir,

Tare ca piatra,

Iute ca săgeata,

Tare ca fierul,

Iute ca oţelul.

La anul şi la mulţi ani!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*