Ultimele Știri

Mesaj pentru învăţătorii și elevii claselor I şi a II-a: ”Să facă bețișoare și dictare”

Mii de copii din toată țara și din județul Vaslui, nu au primit manualele la începutul noului an școlar, în urma incompetenței de care dă dovadă conducerea Ministerului Educației și Cercetării.  Inspectoratul Școlar al județului Vaslui a găsit o scuză dar și în același timp o motivare bună de luat în seamă, atât de elevi cât și de profesori, respectiv, ”să facă bețișoare și dictare”. Deși trăim în secolul XXI sistemul educațional din România dă dovadă de incompetență și lipsuri, la propriu și la figurat.  

Să vedem cum stau lucrurile totuși în județul Vaslui

Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, recomandă cadrelor didactice care predau în primii doi ani din ciclul primar „să facă beţişoare şi dictare cu elevii” până la sosirea manualelor în şcoli. „Învăţătorii ştiu ce au de făcut la clasă, mai ales că în primele două săptămâni nici nu învăţau. Până vin manualele, să facă beţişoare la clasa I şi dictare la clasa a II-a. Au planşe, materiale didactice, aşa că pot să lucreze la clasă, învăţătorii urmând să-şi adapteze programa şcolară”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă, admiţând totodată că munca învăţătorilor, fără manuale, va fi o misiune aproape extrem de dificilă. Şefa învăţământului vasluian speră ca problema manualelor şcolare să se rezolve în maxim o lună de zile. În judeţul Vaslui, peste 8.000 de elevi învaţă în clasele I şi a II-a, o parte dintre aceştia primind manuale vechi, multe din acestea mâzgălite sau rupte. „Şi nouă ne pare foarte rău că s-a ajuns în această situaţie. Ce putem face? Să facem grevă? Dacă am face grevă credeţi că s-ar rezolva problema manualelor?”, s-a întrebat retoric inspectorul general al ISJ Vaslui.

Urmărim cu tristețe aceste evenimente care au loc în sistemul educațional românesc și oare mai merită să ne punem întrebarea:  

– De ce avem anual zeci de mii de elevi care nu reușesc să treacă testul maturității?

Pentru că de aproximativ 25 de ani în România se promovează incultura, pentru că în fiecare an avem o nouă lege a educației, pentru că avem profesori slab remunerați, pentru că nu sunt promovate adevăratele valori în societate. 

Astfel trăim într-o țară bolnavă care și-a pierdut valorile morale și sociale, iar incompetența oficililor din învățământ nu trebuie să ne mai mire, pentru că ei nu au mari legături cu sistemul educațional, în mare parte sunt numiți politic și nu din punct de vedere intelectual. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*