Ultimele Știri

Merkel: România ar putea deveni o rută de tranzit pentru imigranți

Merkel

Cancelarul german Angela Merkel avertizează asupra pericolelor care ar putea surveni în urma crizei imigranților, iar construirea gardului metalic de către Ungaria ar putea reanima conflictele înghețate în Balcani. În urma gardurilor ridicate de Ungaria imigranții vor încerca să tranziteze România.

„Ne confruntăm cu o situaţie care nu a mai fost până acum: perspectiva unor conflicte, care părea îndepărtată, s-a apropiat de noi”, a subliniat Merkel, potrivit EUObserver. „Construirea gardului de către Ungaria a perturbat tranzitul fluxului de imigranţi”, a subliniat Merkel, potrivit Der Spiegel şi Deutsche Welle, notând că, din cauza barierelor montate de autorităţile ungare, extracomunitarii încearcă să tranziteze Croaţia, Slovenia şi România.

 „Nu vreau să apară din nou conflicte militare în zona Balcanilor”, a insistat Merkel, referindu-se la războaiele produse în anii 1990 în spaţiul fost iugoslav.

Țările membre UE din fostul bloc sovietic nu sunt la fel de prietenoase cu imigranții și nu îi doresc sub nicio formă pe teritoriul lor. 

Criza imigranților devine cea mai mare problemă a Uniunii Europene și poate provoca o schimbare totală a politicilor de la Bruxelles. Chiar dacă migranții au fost primiți inițial cu brațele deschise de către statele occidentale, acest lucru s-ar putea schimba în curând. Sistemul social din Germania ar putea intra în colaps, astfel imigranții economici ar putea fi expulzați în țările de origine.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*