Ultimele Știri

Merkel respinge apelurile de a nu mai primi refugiați: ”Germania nu poate renunța la responsabilitatea sa umanitară”

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel recunoaște că printre refugiații primiți în Europa s-au strecurat și jihadiști, însă respinge ”ferm” apelurile de a nu mai primi imigranți.

Lidera conservatoare a declarat, în cadrul unei ședințe de la Berlin, că țările trebuie să se opună fricii pe care teroriștii încearcă să o răspândească: Jihadiștii „vor să pună sub semnul întrebării disponibilitatea noastră de a primi persoane în dificultate. Ne opunem ferm urii și fricii”.

Ea a spus în același timp că oamenii trebuie să accepte că jihadiștii au ajuns în Europa. „Din păcate, trebuie să acceptăm că numeroși luptători islamiști au ajuns în Europa din Siria”, a subliniat Merkel, recunoscând totodată că atacatorii Statului Islamic care s-au dat drept refugiați „au ridiculizat” Germania.

Merkel își menține hotărârea de a da dovadă de o responsabilitate istorică în fața valurilor de imigranți.

„La fel ca ieri, și astăzi sunt convinsă că vom reuși să ducem la bun sfârșit această responsabilitate istorică în aceste vremuri de mondializare”, a insistat ea. „Vom reuși și am reușit deja multe lucruri în ultimele luni”, a adăugat Merkel, precizând că Germania poate depăși această provocare dacă „își menține principiile”.

„Principiul fundamental conform căruia o țară precum Germania nu poate renunța la responsabilitatea sa umanitară — ci dimpotrivă, trebuie să și-o asume — rămâne valabil”, a adăugat șefa guvernului german.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*