Ultimele Știri

Merkel, în contextul Brexit: Nici eu nu vreau atât de mulți lucrători bulgari și români

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit despre negocierile în ceea ce privește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, adăugând că Regatul Unit nu va primi concesii care să-i permită limitarea libertății de circulație a forței de muncă din partea blocului comunitar.

„Dacă încep să fac concesii privind libertatea de mișcare (a forței de muncă n.r.), atunci și o altă țară ar putea veni mâine să spună:

«Nici eu nu vreau atât de mulți lucrători bulgari și români»”, a menționat Angela Merkel

„Ulterior, la fel va veni și o a treia țară și apoi vor veni forțele extreme ale Europei și toți vom ajunge să închidem din nou granițele și nu vom mai avea nicio libertate, iar aceasta nu va mai fi Europa”, a adăugat ea.

Cancelarul german a reafirmat în continuare că Marea Britanie va avea acces pe piața unică europeană numai dacă va accepta cele patru libertăți ale UE, inclusiv libertatea de circulație a forței de muncă.

Același avertisment a fost transmis Marii Britanii de numeroși oficiali europeni. În replică, premierul britanic Theresa May a dezaprobat această condiționare.

”Știu că unii întreabă despre un compromis între controlul imigrației și comerțul cu Europa. Dar acesta este un mod greșit de a privi lucrurile. Noi am votat (la referendumul din 23 iunie n.red.) pentru a ieși din Uniunea Europeană și a deveni o țară suverană, complet independentă. Așadar vom decide singuri cum vom controla imigrația. Și vom fi liberi să ne decidem legile”, a susținut șefa guvernului de la Londra în timpul Congresului Partidului Conservator britanic, desfășurat cu două săptămâni în urmă.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Merkel, în contextul Brexit: Nici eu nu vreau atât de mulți lucrători bulgari și români

  1. Ce mama-măsi am ajuns sperietoarea Europei noi și bulgarii? Păi împreună suntem doar 30 mil de oameni cu cățel și purcel, cum să ocupăm locurile de muncă ale unui bloc comunitar de 400 mil? Iarăși suntem oile negre. Mai bine nu intram in UE și ne vedeam liniștiți de oile noastre. Singura instituție care ne vrea cu adevărat este NATO și asta că americani pun piciorul în prag atât nemților cât și francezilor, care între noi fie vorba în doi timpi și trei mișcări ne-r vinde pe doi lei rușilor.

  2. Numai noi si bulgari de ce nusi refugiati care se plimba cu auto noi

  3. Dacă vrea plecam toți să vedem cu cine mai lucreaza.Doctorii, ingineri,informaticieni,etc.Cred ca preferă dascultii din lumea a treia.India,Pachistan,etc

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*