Ultimele Știri

Merkel îi cere lui Putin „să facă presiuni” asupra separatiștilor din estul Ucrainei

Angela Merkel i-a adresat președintelui rus, Vladimir Putin, rugămintea de a soluționa problema din estul Ucrainei. Mai mult, calcelarul german îi cere lui Vladimir Putin să facă presiuni asupra separatiștilor.

Probleme care afectează grav Ucraina, constituie un motiv de îngrijorarea a celor mai importanți oficiali europeni. În urma intenselor bombardamente din ultimul timp, care au avut loc pe teritoriul Ucrainei și în urma cărora au murit mai mulți civili, Angela Merkel s-a adresat direct președintelui rus, cerându-i să facă presiuni asupra separatiștilor.

„Angela Merkel l-a îndemnat pe președintele rus să împiedice o nouă escaladare a violenței și să promoveze respectarea acordurilor, semnate pe 5 septembrie, la Minsk, pentru a obține o încetare a focului”, a precizat Steffen Seibert într-un comunicat.

Șefa cabinetului de la Berlin i-a telefonat președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, pentru a-i prezenta condoleanțe, după ce 30 de civili au fost uciși și peste 90 răniți sâmbătă la Mariupol, în cursul bombardamentelor atribuite separatiștilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*