Ultimele Știri

Merkel i-a înfuriat pe diplomații țărilor UE, veniți la Bruxelles. Ce a impus aceasta, bătând cu pumnul în masă

Cancelarul Germaniei a provocat furia țărilor membre UE, în cadrul reuniunii de la Bruxelles, punând din nou pe masă o controversată propunere de repartizare a refugiaţilor în cadrul Uniunii Europene pe o bază permanentă.

Germania doreşte ca, în declaraţia finală a summitului european de la Bruxelles, să se facă referire la o propunere a Comisiei Europene de a stabili un mecanism permanent de repartizare a refugiaţilor între Cei 28, care să fie pus în aplicare în cazul unei grave crize migratorii pentru a elibera presiunea de pe ţările cele mai afectate. 

„Ajunsesem la un acord că asta nu va fi pusă din nou pe masă„, şi-a exprimat indignarea un diplomat. „Pentru numeroase ţări, este în afara oricărei chestiuni”, a adăugat o a doua sursă diplomatică. 

După negocieri dificile în cursul acestei veri şi în septembrie în jurul unui plan de urgenţă pentru repartizarea între ţările Uniunii a 160.000 de refugiaţi sosiţi în Grecia şi Italia, numeroase state nu mai vor să audă despre acest subiect. 

Propunerea cancelarului german, Angela Merkel, a fost ca un duş rece, în contextul în care există legat de acest subiect „un dezacord politic substanţial între ţările membre”, a rezumat o sursă europeană. 

„Reuniunea plenară s-a încheiat brusc”, a explicat sursa diplomatică. „A fost de ajuns pentru a strica atmosfera„, a adăugat diplomatul, conform știripesurse.ro.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Merkel i-a înfuriat pe diplomații țărilor UE, veniți la Bruxelles. Ce a impus aceasta, bătând cu pumnul în masă

  1. fiecare sa isi trateze musafirii. ai auzit merkel ?

  2. Sa ii ia Merkel pe toti,sa ne lase cu imigrantii ei.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*