Ultimele Știri

Merkel: Grecia nu mai are mult timp și ar putea părăsi zona euro

Merkel

Ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis a adoptat un ton conciliant într-o lungă bătălie asupra unui acord în schimbul reformelor, calificând drept „utilă” o întâlnire avută cu omologul său german Wolfgang Schaeuble la Berlin. Însă cancelarul german, Angela Merkel a declarat că nu mai este timp pentru un acord cu Grecia, în ceea ce priveste păstrarea acesteia în zona euro.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că nu mai este timp pentru semnarea unui acord în care Grecia să își păstreze poziția în zona Euro și totodată spune că Europa trebuie să își manifeste solidaritatea față de reformele economice pe care Grecia le va institui.

Merkel a declarat la summitul Grupului celor Șapte (G7) următoarele:

„Vrem ca Grecia să rămână parte din zona euro, dar vom menține hotărârea ca solidaritatea cu Grecia prevede ca această țară să facă propuneri și să pună în aplicare reformele. Nu a mai rămas mult timp. Toată lumea lucrează intensiv. Zilele viitoare premierul Greciei va fi contactat. De acum, fiecare zi contează. „, a spus ea.

Guvernul de stânga al Greciei, a respins săptămâna trecută propunerile pentru un acord de numerar pentru reformele prezentate de creditori europeani și Fondul Monetar Internațional, dar încă nu a invocat propria alternativă pentru a debloca fondurile de ajutor care expiră la sfârșitul lunii iunie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*