Ultimele Știri

Merkel: Germania a avut de câştigat de pe urma închiderii rutei balcanice

Merkel

Germania a avut de câştigat de pe urma rutei balcanice către nordul Europei, a declarat luni cancelarul Angela Merkel, care a dat asigurări că va continua să depună eforturi pentru a găsi o soluţie la nivel european pentru criza refugiaţilor, relatează Reuters.

“În ceea ce priveşte ruta balcanică, da, nu există nicio îndoială că Germania are de câştigat în prezent din faptul că vin mai puţini oameni, iar acest lucru este legat şi de închiderea graniţei dintre Grecia şi Macedonia”, a spus cancelarul într-o conferinţă de presă.

“Nu m-am pronunţat niciodată împotriva măsurilor naţionale. Am vorbit în favoarea controalelor la graniţe, unei înregistrări mai bune, repatrierilor şi pachetelor de azil”, a adăugat ea, întrebată dacă, din punctul său de vedere, ar trebui implementate mai multe măsuri naţionale, în loc de la nivel european.

Executivul de la Berlin a anunţat luni că nu va abandona actuala politică faţă de criza migranţilor, în ciuda rezultatelor bune obţinute de formaţiunea anti-imigraţie AfD în alegerile regionale de duminică, care au confirmat nemulţumirea cetăţenilor germani faţă de modul în care a fost gestionat valul de refugiaţi.

Până în prezent, circa un milion de refugiaţi au ajuns annul trecut în Germania.

Uniunea Creştin Democrată a Angelei Merkel a pierdut alegerile în două dintre cele trei landuri care au votat duminică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*