Ultimele Știri

Merkel critică din nou România | Pledează pentru solidaritate în fața Rusiei, dar se opun cotelor de imigranți

Merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, a lansat o serie de atacuri la adresa României și a est-europenilor care se opun cotelor obligatorii de imigranți. Merkel a afirmat că statele est-europene cer solidaritate în fața Rusiei, dar refuză total să coopereze în criza imigranților. 

Cancelarul are pe agenda publică impunerea de cote obligatorii de imigranți pe termen nedefinit pentru statele membre UE. Potrivit unei înțelegeri cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cancelarul german a convenit să aducă imigranții direct din statele vecine Siriei pentru ”ai feri de pericolele călătoriei prin balcani”.

Potrivit înțelegerii dintre Erdogan și Merkel, în luna martie a anului viitor ar urma să fie aduși 200.000 de imigranți în Europa, care mai apoi vor fi redistribuiți către statele membre.

De asemenea, pe agenda Berlinului se află propunerea ca statele europene să transfere către Bruxelles o parte a autorităţii asupra controlului graniţelor şi posibilititatea impunerii unei taxe speciale, cu aplicare largă, pentru finanţarea acestor politici. Planurile, pregătite de Berlin şi Bruxelles, vor întâmpina, cu siguranţă, rezistenţă şi vor declanşa ciocniri majore în cadrul UE. Berlinul sprijină planurile Comisiei Europene de a face din schemă propusă una „permanentă şi obligatorie”. Însă în jur de 15 din 28 de state membre ale UE se opun acestor măsuri aberante. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*