Ultimele Știri

Merkel asigură Republica Moldova, Ucraina și Georgia de sprijinul Germaniei pentru autodeterminare

Angela Merkel a declarat, astăzi, la împlinirea a 24 de ani de la reunificarea Germaniei, că ţara sa va munci ca Republica Moldova, Ucraina şi Georgia să aibă acelaşi drept, de autodeterminare, pe care îl are Germania.

„Noi, în Germania, nu putem nega altora ce am câştigat cu reunificarea noastră, libertatea de a ne decide singuri viitorul”, a spus cancelarul german.

Merkel a mai spus că reunificarea Germaniei arată că lecţiile învăţate din lupta sa paşnică pentru libertate pot fi folosite pentru rezolvarea multor conflicte care există în Europa şi în întreaga lume.

Totodată, Merkel a avertizat că Rusia îşi jefuieşte vecinii în ceea ce priveşte independenţa, adăugând că trebuie să fie o reacţie comună faţă de orice ţară care violează principiile de libertate şi autodeterminare.

„Sancțiunile stabilite de către toate cele 28 de state membre ale UE față de Rusia a fost un răspuns clar acțiunilor întreprinse de Rusia”, a spus Merkel, adăugând în același timp că este important să se păstreze toate canalele de dialog deschise cu Rusia, așa cum a fost cazul în timpul Războiului Rece. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*