Ultimele Știri

Merele modificate genetic au fost aprobate pentru consum în SUA

Merele modificate genetic, care nu îşi schimbă culoarea după ce sunt începute, au fost aprobate pentru consum de către guvernul american.

Merele modificate denumite „Arctic” au fost create de o companie canadiană de biotehnologie numită Okanagan Speciality Fruits, în două variante: Granny Smith și Golden Delicious.

Firma canadiană susține că modificarea genetică ajută la economisirea costurilor la faza de ambalare, în magazin și la faza de servire. Spre exemplu, companiile care servesc felii de măr tratează fructul cu substanțe anti-oxidante pentru a evita colorarea merelor în maro. Prin eliminarea acestui cost, mărul ar costa cu 30% mai puțin.

Merele îşi schimbă culoarea după ce sunt tăiate, pentru că o enzimă reacționează cu anumite ingrediente din măr oxidându-le. Pentru a evita acest lucru, cercetătorii de la Okanagan au modificat merele pentru ca acestea să producă o cantitate mult mai mică din această enzimă. Chiar și după modificarea genetică, merele pot putrezi, dar nu mai prind culoarea maro imediat după tăiere.

Grupurile de protecție a mediului au criticat merele modificate genetic, spunând că sunt inutile și pun presiune asupra companiilor alimentare să respingă merele pe care vor să le vadă etichetate ca organisme modificate genetic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*