Ultimele Știri

MEN propune o soluție pentru a îmbunătăți situația studenților privind prezența la vot

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a propus suspendarea cursurilor în perioada 14 și 17 noiembrie, pentru ca studenții să meargă în diferitele zone ale țării, unde au domiciliul, pentru a își exercita dreptul de a vota. Propunerea MEN va fi discutată marți în guvern, în momentul de față fiind doar sub forma unui proiect.

Prin urmare, cursurile ce au loc vineri și luni, respectiv pe data de 14 și 17 noiembrie, vor fi suspendate dacă proiectul va fi aprobat de guvern. În felul acesta, se consideră că studenții vor avea destul timp la dispoziție pentru a merge în zonele de proveniență cu scopul de a vota acolo.

Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului la vot pentru studenţi şi personalul din universităţi, care au domiciliul în alt loc decât acela unde îşi desfăşoară activitatea academică. MEN precizează că instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, hotărăsc zilele când se vor recupera cursurile suspendate”, se arată în comunicat.

Această decizie a fost luată deoarece în primul tur, mai mulţi studenţi din provincie care învaţă în Capitală au reclamat aglomeraţia de la o secţie de votare aflată în vecinătatea campusului Regie și a mai multor zone. Potrivit legii, ei puteau vota la orice secţie, pe listele suplimentare, însă lucrurile nu s-au întâmplat chiar așa iar numeroși studenți s-au simțit în incapacitatea de a își exercita dreptul de vot.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*