Ultimele Știri

Melodia cu care Ucraina vrea să dea ‘o palmă’ Rusiei la Eurovision. Reacția organizatorilor după ce au ascultat cântecul

eurovision melodie ucraina

Ucraiana a ales să trimită în acest an la concursul Eurovision un cântec cu un puternic mesaj politic, spre indignarea Rusiei.

Ucrainenii au ales să fie reprezentanți în acest an la Eurovision de Jamala, o artistă de origine tătară, care a crescut în Crimeea, relatează The Guardian. Melodia interpretată de ea se numește „1944” și se referă la deportarea tătarilor din Crimeea la ordinul lui Stalin.

„Când străinii vin. Ajung la tine acasă. Te omoară și apoi spun: nu suntem vinovați” – acestea sunt versurile cu care începe cântecul.

Ruslana, unul dintre jurații care au ales melodia Jamalei, a spus că acest cântec „arată ce suferă Ucraina astăzi”, în timp ce rușii au criticat piesa, adăugând că ucrainenii se folosesc de concurs pentru a trimite mesaje politice.

Melodiile cu un puternic mesaj politic nu sunt permise în cadrul concursului Eurovision, organizatorii anunțănd că vor lua o decizie în acest sens după 14 martie. Ucrainei i se poate cere renunțarea la melodie sau schimbarea versurilor, în caz contrar riscă descalificarea.

În 2009, Georgiei i s-a cerut modificarea versurilor unui cântec anti Putin – „We Don’t Wanna Put In”. Georgienii au refuzat și au fost descalificați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*