Ultimele Știri

Meleșcanu a propus prelungirea programului de votare în străinătate, iar BEC infirmă

Teodor Meleşcanu a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a trimis o propunere la Biroul Electoral Central pentru prelungirea programului la secţiile din diaspora, însă oficialei instituției infirmă acest lucru. Adevărul se află undeva la mijloc sau chiar la Victor Ponta.

Ne-am obișnuit cu pasarea responsabilității de la o instituție la alta în această campanie electorală, însă ea continuă și în ziua decisivă.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a transmis că „nu am primit nicio solicitare până la această oră”, după ce noul ministru de externe a declarat acum câteva ore că a propus prelungirea programului de votare în dispora, însă BEC-ul ar fi refuzat.

 „Am trimis propunerea la BEC care a respins această propunere. Îmi pare foarte rău pentru ei”.

După ce a supravegheat în mod direct situația de la Paris, Teodor Meleșcanu a recunoscut că procesul de votare este destul de îngreunat nu numai în Franța, dar și în alte orașe din străinătate.

„Vreau să subliniez că de data aceasta, în turul doi, la ora 13.00, la toate secţiile cu probleme s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult decât în primul tur, ceea ce dovedeşte că măsurile pe care le-am propus au dat rezultate. Le mulţumesc celor care au răspuns apelului nostru de a veni cât mai de dimineaţă. De dimineaţă au fost oameni la vot încă înainte de deschiderea birourilor“, a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă îşi asumă responsabilitatea pentru faptul că procesul de votare este în continuare îngreunat, el a răspuns că „nu e nimeni vinovat“. „Dacă au venit de zece ori mai mulţi este foarte greu. Sunt încă oameni, se fac toate eforturile ca toată lumea să poată vota. Nu e nimeni vinovat. Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult decât în turul întâi.Voi modifica prevederile legale care, într-adevăr, nu mai răspund situaţiei actuale. Cei care vor fi în secţie vor putea vota, am vorbit cu cine trebuie“, a mai spus el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*