Ultimele Știri

Medvedev, atac la adresa lui Merkel: Este ‘pur și simplu stupidă’

merkel medvedev

Într-un interviu acordat cotidianului economic german Handelsblatt ce apare vineri, conform AFP, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a calificat drept „pur și simplu stupidă” politica europeană de primire a migranților promovată de cancelarul Angela Merkel.

„Este pur și simplu stupid să deschizi larg porțile europene și să-i inviți pe toți cei care aspiră să vină la voi”, a declarat premierul rus.

„Politica europeană în domeniul migrației este un eșec total, iar acest lucru este absolut groaznic. Oare nu se putea ghici ce o să se întâmple, în urmă cu câțiva ani? Aveți analiști proști?”, s-a întrebat Medvedev.

„Aveți acum sirieni și oameni din țări vecine cu Siria”, a mai spus el. „Cine sunt acești oameni? Există desigur printre ei oameni săraci izgoniți de război. Ce vor? Să supraviețuiască dar de asemenea ajutoarele financiare ale UE„, a notat Medvedev.

Potrivit lui Medvedev, „printre acești oameni există de asemenea mulți, poate sute sau chiar mii, de criminali veniți în Europa cu o misiune și începe numărătoarea inversă. Acum, ei așteaptă să fie chemați și apoi vor acționa ca niște roboți” împotriva Europei.

Medvedev nu o atacă direct pe Angela Merkel, ci Germania, care a primit numai ea singură în 2015 mai mult de un milion de solicitanți de azil, situație ce provoacă critici crescânde la adresa cancelarului în țara sa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*