Ultimele Știri

Medicii de familie refuză să împartă cardurile de sănătate

Începând din acest an, asigurații vor avea un card de sănătate, cu care se vor prezenta ori de câte ori vor merge la medic. Majoritatea cetățenilor au primit deja cardurile de sănătate prin poștă. Totuși aceste carduri nu au ajuns în posesia tuturor asiguraților. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a decis ca restul cardurilor să fie repartizate chiar de medicii de familie.

Însă medicii de familie refuză să distribuie cele un milion de carduri de sănătate care nu au ajuns la asiguraţi. Asociaţiile care îi reprezintă spun că împărţirea cardurilor este o activitate birocratică, pe care doctorii nu vor să o facă. Preşedintele CNAS susţine însă că este vorba de un număr extrem de mic de documente electronice rămase nedistribuite.

Suntem de acord să folosim cardurile, suntem de acord să activăm cardurile, dar nu suntem de acord să înlocuim eşecurile Poştei Române cu timpul necesar consultaţiilor cu aceste activităţi administrative”, a declarat Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicină a Familiei.

Mai mult, medicii de familie sunt nevoiți să își cumpere singuri cititorul de carduri, de care vor avea nevoie atunci când vor consulta pacienții și le vor oferi tratamente.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*