Ultimele Știri

Medicii aliaţi pe Facebook organizează un miting în faţa Guvernului

medici proteste

Plata orelor suplimentare la tarif dublu, condiţii decente de muncă şi un sistem sanitar de care să fie mulţumiţi atât pacienţii, cât şi medicii. Sunt principalele teme discutate de ministrul Sănătăţii cu reprezentanţii unui grup de cadre medicale, care a luat naştere pe o reţea de socializare. Grupul cheamă la un protest public marţi dimineaţă, în faţa clădirii Guvernului.

Pentru a doua oară în ultima săptămână, o delegaţie a Alianţei Medicilor a fost la negocieri la Ministerul Sănătăţii. Ministerul nu a transmis încă un punct de vedere asupra discuţiilor. Dar reprezentanţii medicilor au precizat care au fost principalele teme de discuţie: „Punctual, ne dorim ca orele de gardă să fie plătite dublu. Pentru că în contractul nostru de muncă sunt prevăzute doar 160 de ore, iar un medic lucrează mult mai mult de 250 de ore, cu tot cu gărzi”, a spus Gabriela Cucu, medic specialist în psihiatrie.

„Legea coplăţii înseamnă legea practicii private în spitalele de stat, care e o lege care se aplică în Marea Britanie, Franţa, Germania şi care trebuie să ajungă si la noi. Vreau să se înţeleagă foarte clar: legea coplătii, aşa cum o vedem noi, nu e o legalizare a şpăgii”, a spus şi doctorul Florin Chirculescu, preşedintele Sindicatului Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino” .

Alianţa Medicilor organizează marţi dimineaţă un miting în faţa sediului Guvernului şi face apel la medici şi pacienţi să vină în număr cât mai mare la manifestaţie.

Mitingul va fi în faţa Guvernului, aşteptăm toţi medicii, pacienţii, cadrele medicale. Nu se va referi strict la salarii, se va referi la începerea reformei în sistemul medical. Deci este un prim punct de a porni reforma în sistemul sanitar”, a afirmat doctorul Gabriela Cucu.

La miting sunt aşteptaţi medici, cadre medicale, dar şi pacienţi din toată ţara. Grupul Alianţa Medicilor s-a constituit pe Facebook şi a ajuns să aibă 30.000 de membri într-un timp record. Nu sunt constituiţi sub formă de organizaţie sindicală şi contestă autoritatea şi eficienţa sindicatelor tradiţionale din Sănătate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*