Ultimele Știri

Medicamentele ieftine dispar de pe piață, din cauza taxelor mari plătite statului

medicamente

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice trage un semnal de alarmă cu privire la o continuă împuținare a medicamentelor ieftine de pe piață.

Dragoş Damian afirmă că din cauza taxelor foarte mari plătite statului, nu mai este rentabil pentru farmacii să vândă medicamente ieftine.

„Marea majoritate a medicamentelor ieftine vor dispărea de pe piaţă. Ne aşteptăm din luna noiembrie până în februarie-martie să dispară zeci de medicamente pe lângă cele câteva mii care au disparut”, a declarat Damian.

Medicamentele sunt retrase de pe piaţă şi din alte motive. „Sunt multe probleme de disponibilitate legate de calitate, de fabricaţia produselor în sine. Am avut exemple vara asta de produse oncologice care au lipsit nu din cauză de preţuri”, a mai spus  Dragoş Damian.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România se arată îngrijorată de dispariția diverselor tipuri de medicamente, în timp ce Agenţia Naţională a Medicamentelor susţine că pentru pastilele retrase de pe piaţă se găsesc rapid înlocuitori.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*