Ultimele Știri

Medicamente pentru cancer contrafăcute au fost vândute de un lanţ de farmacii

Procurorii efectuează percheziții în cadrul unei grupări suspectate de evaziune. Gruparea ar fi introdus pe piața din România, medicamente contrafăcute.

Medicamentele ar fi fost aduse din Turcia și au fost introduse și comercializate printr-un lanț de farmacii. Medicamentele erau destinate bolnavilor de cancer. Bolnavii de cancer achiziționau citostaticele deoarece aveau un preț mai scăzut.

Suspecţii ar fi vândut medicamente în valoare totală de cinci milioane de euro, însă până în prezent anchetatorii nu au stabilit exact câte dintre aceste medicamente erau contrafăcute. Anchetatorii au stabilit că medicamentele erau vândute prin intermediul lanțului de farmacii Elena.

Se pare că medicamentele nu erau periculoase pentru sănătate dar nici nu ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților.

În acest dosar, anchetatorii au făcut 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt, urmând să fie duse la audieri zece persoane.

Ancheta vizează fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani la comerţul cu medicamente pentru boli grave. Douăzeci de firme specializate în depozitarea şi vânzarea de medicamente s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prejudiciul fiind estimat la peste trei milioane de euro, potrivit Poliţiei Române.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară. De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, iar banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive”, arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*