Ultimele Știri

Medic stabilit în Franța: „Jos pălaria pentru ceea ce am văzut, pacienţii nu ar fi fost trataţi mai bine nici în Franţa, nici în Belgia”

Medicul român Ciprian Isacu, stabilit în Franţa, i-a felicitat pe medicii din România și a declarat că răniții nu ar fi primit un tratament mai bun în Franța sau în Belgia, potrivit Mediafax.

Ciprian Isacu este şef al Şectiei de arşi de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux și a participat la eforturile de salvare a răniţilor în incendiul din clubul Colectiv. Acesta le-a trimis respectul său medicilor din România, care au încercat până la ”epuizare” să se ocupe de pacienții răniți: „Jos pălaria pentru ceea ce am văzut, pacienţii nu ar fi fost trataţi mai bine nici în Franţa, nici în Belgia. Probabil vom mai transfera pacienţi în străinătate, pentru că i-am văzut (pe medici, n.r.) epuizaţi şi să le mai uşurăm munca”.

„Nu dăm lecţii, nu dăm indicaţii. Deşi lucrez de 23 de ani cu arşii la Boreaux, mă întreb ce am fi făcut noi, dacă reprezint un centru, poate cel mai mare din sud -vestul Franţei, în faţa unei nenorociri de talia asta. O sută cincizeci este enorm. (…) Eu sunt plecat de 23 de ani din ţară, dar aici, din punct de vedere tehnic, sunt top, din punct de vedere uman, nimic de reproşat. Arsura este o patologie foarte grea şi complicată”, a spus Isacu.

El a menţionat că în Franţa costul unei zile de reanimare este de 8.500 de euro.

„Totul este imprevizibil la ars. Să nu ne plimbăm cu avionul ca să facem plăcere unuia sau altuia. Fac de 23 de ani meseria şi am văzut foarte multe cazuri de arşi Să fiţi mândri că aveţi aici adevăraţi soldaţi. Nu avem nimic să-i învăţăm. Treceţi de partea cealaltă şi vedeţi cine ar fi făcut mai mult decât au făcut aceşti medici. Jos pălăria pentru doctorii de aici”, a mai spus medicul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*