Medic și asistentă, acuzați de ucidere din culpă după o transfuzie greșită

transfuzie

Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Arsuri au fost puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă, după ce o femeie căreia i s-a făcut transfuzie cu o grupă de sânge greşită a murit în luna iulie.

Cel mai important în acest caz era raportul medicilor legişti care trebuia să arate dacă între transfuzia de sânge greşită şi decesul pacientei există o legătură directă de cauzalitate. După 2 luni, acest raport este gata şi în document scrie negru pe alb, conform unor surse apropiate anchetei, că accidentul transfuzional a avut o influenţă nefastă asupra pacientei, fără să poată cuantifica în ce proporţie a dus la moartea femeii de 76 de ani.

Datele sunt suficiente pentru anchetatori, care duc anchetă mai departe. Cel mai probabil medicul şi asistenţă care au fost de gardă în acea noapte, vor fi urmăriţi penal pentru ucidere din culpă în rem.

Femeia de 76 de ani a ajuns într-o noape din iunie, prin transfer, la Spitalul de Arşi din Capitală, cu muşcături multiple, răni provocate de un câine, a fost dusă de urgenţă în sala de operaţie şi supusă unei intervenţii chirurgicale. După aceea s-a stabilit că are nevoie de o transfuzie de sânge, moment în care a primit două pungi, doar că s-a făcut această greşeală şi în loc de grupa A pozitiv s-a pus grupa B.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *