Ultimele Știri

Un medic neurochirurg din Iaşi este acuzat de experimente ilegale pe pacienţi

Un neurochirurg de la Spitalul de Neurochirugie ”N. Oblu” din Tătărași, județul Iași, este acuzat că a făcut experimente pe pacienți, fără să le ceară consimțământul.

Neurochirurgul, care este şi cadru universitar, conf. dr. Ştefan Iencean, este acuzat că a făcut, pacienților, puncţii lombare şi a utilizat eprubetele cu lichidul prelevat de la bolnavi, din partea inferioară a coloanei vertebrale, pentru o cercetare ştiinţifică.

În unele cazuri, pacienţilor li s-au făcut puncţii repetate, iar unuia dintre aceştia i s-au făcut nu mai puţin de 30 de astfel de manevre. Nu e clar dacă era absolut necesară efectuarea puncţiei lombare pentru diagnostic ori tratament, sau dacă s-a practicat această manevră medicală doar pentru a preleva probele necesare respectivei cercetări. Acuzaţiile pot deveni însă foarte grave, ţinând cont de faptul că unii dintre pacienţii la care s-au efectuat aceste puncţii au decedat,

Deocamdată nu se știe exact numărul pacienților care au trecut prin mâinile neurochirurgului însă mai multe eprubete, cu numele bolnavilor inscripționate, au fost găsite într-un frigider unde bolnavii își țineau mâncarea.

Conducerea spitalului a fost sesizată și au început verificările. Aceștia au găsit eprubetele cu lichidul prelevat de la bolnavi însă neurochirurgul nu a dorit să își recunoască fapta. Ba mai mult, acesta susține că și-a informat pacienții și aceștia chiar au semnat că își dau consimțământul de a li se preleva probe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*