Ultimele Știri

Medic condamnat la aproape 4 ani de închisoare pentru mită. Nu mai are dreptul de a profesa timp de 5 ani de la executarea pedepsei

spaga medic

Traian Romeo Ursu, medic ortoped la spitalul Foişor din Capitală, a fost condamnat definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, după ce a cerut 6.000 de lei de la părinţii unui copil pentru o operaţie. Magistraţii i-au interzis medicului să profeseze timp de cinci ani după executarea pedepsei.

‘Descontopește pedeapsa rezultată de 5 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului, de prima instanţă, în pedepsele componente, respectiv trei pedepse de câte 3 ani închisoare, fiecare, şi pedeapsa de 2 ani închisoare. Reţine în favoarea inculpatului disp. art. 19 din Legea nr. 682/2002, pe lângă fiecare din cele patru infracţiuni pentru care a fost condamnat în prima instanţa. Reduce cuantumul fiecăreia din cele trei pedepse de câte 3 ani închisoare, la câte 2 ani închisoare fiecare. Reduce cuantumul pedepsei de 2 ani închisoare, la 1 an închisoare. (…) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea – din cele 4 pedepse menţionate – de 2 ani închisoare, sporită cu 1 an şi 8 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse), în final inculpatul urmând să execute pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare’, se arată în minută.

Decizia instanţei este definitivă.

Pe 11 decembrie 2015, medicul a pretins de la o persoană cel puţin 6.000 lei şi în zilele următoare a primit 5.000 de lei pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale în cazul unei minore la Spitalul Foişor, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Totodată, spuneau anchetatorii, acesta a promis că în schimbul sumelor de bani pretinse să intervină şi asupra altor medici şi cadre medicale, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale asupra unei minore la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*