Ultimele Știri

Mediafax Grup, pus sub învinuire pentru spălare de bani

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, vineri, începerea acţiunii penale împotriva SC Mediafax Group. De asemenea Curtea de Apel București a aprobat arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Grigoruța Roxana Dorina, Dinu Sorin și Chiș Dragoș, reținuti, joi, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

Grigoruță Roxana Dorina a condus compania împreună cu Orlando Nicoară, aceasta ocupând funcția de șef al Consiliului de Administrație.

„Printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societăţii comerciale MEDIAFAX GRUP SA eşalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligaţiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei. În acest context, societatea comercială menţionată, reprezentanţi ai acesteia, precum şi persoane din cadrul unor cabinete de avocatură implicate în avizarea legalităţii actelor acestei societăţi, au creat şi aplicat, în mod continuat, o schemă de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor, implicând constituirea unor societăţi fantomă pe numele unor persoane lipsite de posibilităţi materiale, profitând tocmai de situaţia acestora, societăţi ce au fost antrenate în circuitul comercial astfel alcătuit” , se precizează în referatul cu propunere de arestare al procurorilor antimafia.

Mediafax Group precizează, într-un comunicat, că îşi va promova cu vigoare în justiţie punctul de vedere diferit de cel al procurorilor şi inspectorilor antifraudă care încadrează drepturile de autor la evaziune fiscală.

„În fapt, procurorii şi inspectorii antifraudă califică activităţile de drept de autor independente ca dependente şi le încadrează la evaziune fiscală. Avem un punct de vedere diferit asupra faptelor şi îl vom promova cu vigoare în justiţie”, se arată în comunicat.

Prejudiciul total produs bugetului general consolidat al statului, prin activitatea infracţională derulată de inculpaţi, este în cuantum de16.809.964 lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*