Ultimele Știri

Medalii de aur pentru România la Olimpiada Europeană de matematica de la Minsk

Anul acesta, Olimpiada Europeană de Matematica pentru fete s-a desfășurat la Minsk. Eleve românce s-au întors acasă cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Cele patru medaliate sunt eleve la Liceul Naţional de Informatică din Bucureşti. Aurul a fost cucerit de Ioana Teodorescu, elevă în clasa a XII-a, şi de Simona Diaconu, clasa a X-a.

„Munca este foarte importantă, dar și ambiția, pentru că trebuie să-ți dorești, pentru că altfel nu poți să muncești atâta”, spune Ioana Teodorescu.

Mă pregătesc, probabil contează și norocul și să ai subiecte care să fie pe mâna ta”, spune și Simona Diaconu. Simona este deja la a patra medalie de aur câştigată.

Marina Ivan a cucerit medalia de argint, iar cu un an în urmă a obţinut bronzul. „Competiția a fost foarte importantă, pentru că este un lucru pentru care muncești un an de zile, iar în momentul în care să zicem că nu ești mulțumit cu performanța respectivă e ca și când nu ți-ai fi împlinit un țel”, spune ea.

„Concursul nu a fost atât o motivație în sine, cât un mod de a dovedi că am învățat foarte mult și de a mă verifica”, spune Raluca Cobzaru, medaliata cu bronz.

Olimpiada Europeana de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică (două probe scrise susținute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiției, o echipa este formată din 4 eleve. Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) și Turcia (2014), rezulatele elevilor români incluzând de fiecare dată 4 medalii: o medalie de aur și trei de argint, în 2012, o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în 2013 și două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, în 2014 și 2015.

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete au participat 23 de ţări europene şi alte șapte state din afara continentului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*