Ultimele Știri

Medalie de aur câștigată de un elev român la Olimpiada Internațională de Astronomie

Lotul olimpic de astronomie al României a obținut șase medalii, una de aur, două de argint și trei de bronz, la a XIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie.

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Crețu, elev în clasa a IX-a Liceul Internațional de Informatică din București. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila și Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București, laureat cu argint și la ediția precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roșca, elevă clasa a IX-a la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Andra Gabriela Jitaru elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț și Cosmin Andrei elev clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Andra Gabriela Jitaru a primit și premiul special pentru cea mai bună probă observațională.

Ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 12 – 21 octombrie, la Bishkek , Kîrghizstan, şi a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*