Ultimele Știri

Meciul secolului: Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, duminică dimineaţă, într-un meci la categoria supermijlocie, cucerind astfel şi centura WBO, care era deţinută de Pacquiao.

Americanul Mayweather a lovit mai clar şi mai decisiv în acest meci, iar cei trei arbitri-judecători i-au acordat victoria în unanimitate: 118-110, 116-112 şi 116-112. Mayweather ajunge la a 48-a victorie din tot atâtea meciuri, rămâne neînvins şi îşi confirmă statutul de legendă cu cele trei century, WBO, WBC şi WBA la categoria semimijlocie.

Pe lângă centura fabricată din piele, aur, argint cu 3.017 pietre preţioase, Mayweather şi Pacquiao vor împărţi cea mai mare bursă din istoria sportivă, 300 de milioane de dolari.

Floyd Mayweather a declarat că duelul său cu filipinezul Manny Pacquiao este „meciul secolului” şi o confruntare pe care lumea nu trebuie să o rateze.

„Mulţumesc lui Dumnezeu pentru această victorie. Mulţumesc fanilor. Manny este un pugilist foarte bun. Acum înţeleg de ce este în elita boxului. A avut momente bune în meci, dar am avut o tactică inteligentă. Am făcut ceea ce trebuia, sunt binecuvântat. A meritat să aştept, acum voi fi in cărţile de istorie. Voi mai susţine un meci în septembrie şi apoi mă voi retrage”, a declarat  Mayweather după meciul cu Pacquaio.

La rândul său, Manny Pacquiao a afirmat că a crezut că era sigur de victorie: „Cred că a fost un meci bun şi am crezut că am câştigat. El s-a mişcat foarte mult, dar nu este la fel de puternic ca alţii. Nu contează că este mai înalt ca mine, am luptat cu unii mai înalţi”, a declarat pugilistul filipinez.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*