Ultimele Știri

McDonald’s răspunde acuzațiilor de neefectuare a reducerii TVA de 15%

mcdonalds

Publicația Presa Liberă a relatat un material unde au fost prezentate dovezi conform cărora McDonald’s  nu ar fi efectuat reducerea TVA cu 15%. 

Un tânăr a postat pe o rețea de socializare două bonuri fiscale care dovedesc furtul de TVA realizat de compania specializată în alimentație publică. Tânărul a cumpărat de la McDonald’s un meniu înainte de reducerea TVA pe 29 mai și pe 2 iunie a constat că pentru același meniu a plătit mai mult decât era normal. 

Compania McDonald’s își prezintă punctul de vedere și afirmă că a efectuat o reducere în medie cu 12% pentru principalele categorii de produse. Tânărul care a prezentat bonurile fiscale dovedesc faptul că  McDonald’s nu a redus TVA-ul cu 15%, iar compania susține că reducerile au fost realizate aleatoriu.

McDonald’s își poate permite oricând să plătească o amendă pentru nerespectarea deciziei de reducere a TVA cu 15% datorită vânzărilor foarte mari care pot depăși cuantumul amenzii. 

McDonald'sCitește și: McDonald’s a furat reducerea TVA

 

 

 

 

Comunicat McDonald’s România

”McDonald’s România susţine reducerea de TVA şi iniţiativele care vin în sprijinul clienţilor şi angajaţilor noştri. Suntem o companie transparentă, care crede în dezvoltarea pe termen lung şi în mod responsabil. Clienţii McDonald’s se află pe primul loc în sistemul nostru de valori, experienţă unică a acestora aflându-se la baza a tot ceea ce facem. De aceea, măsurile luate de McDonald’s România au impact direct în relaţia cu clienţii iar începând cu 1 iunie am redus preţurile pentru principalele categorii de produse în medie cu 12%. De exemplu, în cazul meniurilor maxi şi medii, preţul s-a redus cu 2 lei, astfel, un meniu mediu cu preţul de 16.40 lei va fi 14.40 lei iar preţul sandvişului Big Mac a fost redus de la 9.90 lei la 8.70 lei.

Cu toate acestea, având în vedere că McDonald’s activează pe piaţă serviciilor de alimentaţie, trebuie luat în considerare faptul că nivelul de reducere se poate modifica considerabil în funcţie de modul în care se aplică măsură în întregul sistem de producţie şi aprovizionare.

Prin urmare, întreaga gamă de produse McDonald’s a trecut printr-o serie de reduceri de preţ în concordanţă cu modificările din sistemul de producţie şi aprovizionare, inclusiv promoţia la care se face referire în articolul publicat. În plus, oferta McDonald’s România 1+1 este şi rămâne cea mai avantajoasă pentru clienţii noştri, fiind primul restaurant din România care a propus o asemenea campanie.

De asemenea, rămânem fideli procesului de consolidare şi dezvoltare a business-ului nostru în România, aşa cum am făcut-o şi în ultimii 20 de ani de activitate, timp în care am investit peste 700 de milioane de lei. Aşadar, vom continua să investim în formarea celor peste 4000 de angajaţi, precum şi în deschiderea de cafenele McCafé şi remodelare a restaurantelor.”

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*