Ultimele Știri

McDonald’s a înregistrat un profit cu 30% mai scăzut în ultimul trimestru

După ce McDonald’s a înregistrat în luna august cele mai slabe rezultate ale vânzărilor din ultimul deceniu, gigantul fast-food continuă scăderile de profit.

Compania americană McDonald’s a raportat o scădere de 30 la sută din profitul trimestrial, fiind cauzat de un scandal alimentar din China și concurența intensă pe piața din Statele Unite ale Americii.

„Rezultatele din al treilea trimestru reflectă un declin semnificativ, comparativ cu anul trecut afacerea noastră și performanța financiară a fost presat de o varietate de factori, de la o ratele mai mari de impozitare, până la evenimente neobișnuite în mediile de operare din Asia și Europa sau performanțele nesatisfăcătoare din SUA, cel mai mare segment al nostru geografic. Totuși, prin toate măsurile luate, performanța noastră a căzut mult sub așteptările noastre”, a declarat Don Thompson, presedintele și seful-executiv la McDonald’s.

Cea mai mare companie care prestează serviciile unui restaurant din lume a luptat pentru a îmbunătăți vânzările în ultima vreme, însă firma a pierdut relevanța cu unii clienți, astfel că trebuie să consolideze ofertele sale de meniu, conform lui Thompson. McDonald’s, deasemenea, s-a confruntat, cu probleme de pe arena conflictuală mondială, variind de la un scandal cu un furnizor de carne în China, până la presiunile exercitate de autoritățile ruse de a închide restaurantele din cauza unor carențe sanitare.

Venitul net al companiei a scăzut la 1,07 miliarde de dolari, sau 1.09 dolari pe acțiune, în al treilea trimestru încheiat pe 30 septembrie, de la 1.52 miliarde de dolari, sau 1.52 dolari pe acțiune, de acum un an.

Veniturile totale la cel mai mare lanț de restaurante din lume, au scăzut cu 5 la sută la 6.99 miliarde dolari.

Vânzările globale de la restaurante deschise în ultimul an au scăzut cu 3,3 la sută.

Analiștii economici s-au așteptat ca vânzările globale ale companiei McDonald’s să scadă cu 3 la sută, potrivit firmei de cercetare Consensus Metrix.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*