Ultimele Știri

McDonald’s a furat reducerea TVA

McDonald's

Corporația americană McDonald’s se pare că nu a auzit de reducerea TVA cu 15% și s-a gândit că mai poate fura puțin din buzunarul românului. 

McDonald’s a realizat totuși o reducere, dar pe jumătate, de 7,5%, pentru că și corporația trebuie să trăiască. Un tânăr a postat pe o rețea de socializare două bonuri fiscale care dovedesc furtul de TVA realizat de compania specializată în alimentație publică. 

Tânărul a cumpărat de la McDonald’s un meniu înainte de reducerea TVA pe 29 mai și pe 2 iunie a constat că pentru același meniu a plătit mai mult decât era normal. Mai mult, angajații McDonald’s  Romană de pe Bd. Magheru refuzau să îi emită bonul fiscal.

MC

”McDonald’s ne-a furat TVA-ul!” – notează un tânărul pe o rețea de socializare. 

”Astăzi am intrat la McDonald’s să îmi cumpăr, ca de obicei, două meniuri 1+1 de 5 RON. Când m-am așezat la masă, am vrut să văd dacă au aplicat reducerea TVA de 15% și am constatat că nu mi-au dat bonul. M-am întors la vânzător și s-a scuzat că „nu mergea imprimanta” – prima minciună! Evitau să dea bonul fiscal, ca oamenii să nu poată să îi verifice.

Înainte de 1 iunie, cele două meniuri, la un loc, costau 10 RON, adică 8,0645 RON produsul, și 1,94 RON era TVA-ul.

După 1 iunie, produsul ar fi trebuit să coste 8,0645+9%TVA, adică 8,79 RON. La casă, surpriză! Produsul costă 9,4 RON! O diferență de 0,61 RONi pe care Mc și-o bagă în profit.  Produsul s-a scumpit, practic, de la 8,0645, la 8,624 RON, adică cu 7,564%!!!

Mc și-a băgat mai mult de jumătate din reducerea de TVA în buzunar! Rușine McDonald’s!”   afirmă revoltat cetățeanul care a sesizat furtul TVA  realizat de către compania americană.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on McDonald’s a furat reducerea TVA

  1. Pe langa asta, au micsorat si portiile. Cred ca acum un meniu, la vechiul gramaj, ar fi mai scump ca inainte…

  2. Cine va pune sa cumparati toate porcariile de la freci fuduri??? Mac mac-ul si cu caeftzeul sunt cele mai junk food uri existete pe planeta. Mergeti fratilor in piata la taran si cumparati-va ce trebuie de acolo ca altfel la 40 de ani o sa va plangeti de ulcer si diabet.

  3. Merg la Mc cam la 5-6 luni. Dar e vorba de gestul facut de ei. In afara de faptul ca au profitat de reducerea tva pt a-si scumpi produsele, le-au si bagat la apa rau de tot. Un sandvis de acum este aproape cat jumate din cel vechi.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*