Ultimele Știri

McDonald’s a furat reducerea TVA

McDonald's

Corporația americană McDonald’s se pare că nu a auzit de reducerea TVA cu 15% și s-a gândit că mai poate fura puțin din buzunarul românului. 

McDonald’s a realizat totuși o reducere, dar pe jumătate, de 7,5%, pentru că și corporația trebuie să trăiască. Un tânăr a postat pe o rețea de socializare două bonuri fiscale care dovedesc furtul de TVA realizat de compania specializată în alimentație publică. 

Tânărul a cumpărat de la McDonald’s un meniu înainte de reducerea TVA pe 29 mai și pe 2 iunie a constat că pentru același meniu a plătit mai mult decât era normal. Mai mult, angajații McDonald’s  Romană de pe Bd. Magheru refuzau să îi emită bonul fiscal.

MC

”McDonald’s ne-a furat TVA-ul!” – notează un tânărul pe o rețea de socializare. 

”Astăzi am intrat la McDonald’s să îmi cumpăr, ca de obicei, două meniuri 1+1 de 5 RON. Când m-am așezat la masă, am vrut să văd dacă au aplicat reducerea TVA de 15% și am constatat că nu mi-au dat bonul. M-am întors la vânzător și s-a scuzat că „nu mergea imprimanta” – prima minciună! Evitau să dea bonul fiscal, ca oamenii să nu poată să îi verifice.

Înainte de 1 iunie, cele două meniuri, la un loc, costau 10 RON, adică 8,0645 RON produsul, și 1,94 RON era TVA-ul.

După 1 iunie, produsul ar fi trebuit să coste 8,0645+9%TVA, adică 8,79 RON. La casă, surpriză! Produsul costă 9,4 RON! O diferență de 0,61 RONi pe care Mc și-o bagă în profit.  Produsul s-a scumpit, practic, de la 8,0645, la 8,624 RON, adică cu 7,564%!!!

Mc și-a băgat mai mult de jumătate din reducerea de TVA în buzunar! Rușine McDonald’s!”   afirmă revoltat cetățeanul care a sesizat furtul TVA  realizat de către compania americană.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on McDonald’s a furat reducerea TVA

  1. Pe langa asta, au micsorat si portiile. Cred ca acum un meniu, la vechiul gramaj, ar fi mai scump ca inainte…

  2. Armando // 5 June 2015 at 20:51 // Reply

    Cine va pune sa cumparati toate porcariile de la freci fuduri??? Mac mac-ul si cu caeftzeul sunt cele mai junk food uri existete pe planeta. Mergeti fratilor in piata la taran si cumparati-va ce trebuie de acolo ca altfel la 40 de ani o sa va plangeti de ulcer si diabet.

  3. Merg la Mc cam la 5-6 luni. Dar e vorba de gestul facut de ei. In afara de faptul ca au profitat de reducerea tva pt a-si scumpi produsele, le-au si bagat la apa rau de tot. Un sandvis de acum este aproape cat jumate din cel vechi.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*