Ultimele Știri

MCA sesizează CNCD privind afirmațiile antisemite făcute de Mădălin Voicu

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) sesizează MCA în legătură cu faptul că deputatul Mădălin Voicu a făcut anumite afirmații antisemite, folosind expresia ”perciunați”. De asemenea, MCA i-a trimis o scrisoare deschisă lui Victor Ponta în care i se cere să arate public care îi este poziția în acest caz.

Sesizarea a fost întocmită de preşedintele CNCD Csaba Asztalos, şi semnată de Maximillian Marco Katz, director Fondator al MCA ROMANIA (Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului. În aceasta se precizează că în titlul unui articol dintr-un ziar cotidian, se menționa următoarea declarație a lui Mădălin Voicu: „Eu înţeleg că finanţele mondiale sunt conduse de anumiţi perciunaţi, dar vreau să ştiu care e avantajul meu ca ţară”.

Potrivit reprezentatntului MCA, expresia de ”perciunați” este folosită pentru a face referire la evrei, în discursurile antisemite: ””Noi nu avem nici un motiv să credem că domnul Mădălin Voicu a folosit expresia ”perciunaţi”în mod nevinovat şi altfel decât conform uzului ei tradiţional, explicat mai sus”.

De asemenea, reprezentantul declară: ”În acest context vă transmitem, prin acest mesaj deschis, repulsia şi revolta noastră faţă de astfel de manifestări antisemite care incită opinia publică şi care alimentează ideiile preconcepute despre evrei. În România secolului XXI numai persoane cu o totală lipsă de cultură, lipsă de respect de sine şi lipsă de respect faţă de societatea în care trăiesc pot să exprime astfel de opinii rasiste care denotă ignoranţă”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*