Ultimele Știri

Măsurile luate de Metrorex după ce a fost amendată de ANPC. Cu ce vor fi dotate unele stații de metrou

metrou

Metrorex vrea să pună punct în scandalul izbucnit, după ce o femeie a reclamat faptul că a alunecat în spațiul dintre peron și vagon.

Reprezentanții companiei susțin că vor lua toate măsurile necesare pentru ca pasagerii să fie atenționați de pericol, în special în stațiile aflate în curbă. Pe peroane vor fi amplasate panouri mari de avertizare, pe ușile metroului, vor fi lipite pictograme, iar în stații, se aud deja, mesaje înregistrate.

După ce a fost amendată cu 20.000 de lei pentru că nu avertizează călătorii în legătură cu spațiul prea mare dintre vagon și peron, compania Metrorex anunță că va lua primele măsuri.

De săptămâna viitoare toate trenurile care circulă prin galeriile subterane ale Capitalei vor avea o pictogramă specială, lipită de ușă, prin care călătorii vor fi avertizați să fie atenți la spațiul dintre vagon și peron. Deocamdată aceste pictograme vor fi doar în interior. Dar cei de la Metrorex promit să cumpere unele mai rezistente și pentru exteriorul vagonului. Și asta nu e tot. Metrorex intenționează să scoată pavajul din zona de deschidere a ușilor. În locul său va fi montat un alt pavaj pe care va fi inscripționat un mesaj de atenționare.

Această măsură se va aplica doar în stațiile aflate în curbă, de pildă, Piața Victoriei, Piața Romană. Banda portocalie lipită de câteva zile este doar o soluție temporară.

Înainte să se deschidă ușile, călătorii vor fi avertizați printr-un mesaj audio să fie atenți cum urcă sau coboară din metrou. Astfel, Metrorex speră ca accidentele vor fi mai puține.

O femeie s-a plâns săptămâna trecută Protecției Consumatorilor că s-a rănit după ce a călcat din greșeală în spațiul prea mare dintre vagon și peron.

Și persoanele cu handicap sunt revoltate că nu pot să folosească metroul din același motiv. Șefii Metrorex promit că vor instala un sistem inteligent de navigare destinat persoanelor cu deficiențe de vedere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*