Ultimele Știri

Măsurile cauzate de Brexit îi afectează pe toți românii din Marea Britanie! Ce se va întâmpla cu tinerii care studiază sau vor să studieze aici

Theresa May

Criteriile prin care vor fi primiți studenți străini în Marea Britanie vor deveni foarte stricte, Theresa May susținând că vizele pentru studenţi sunt un pretext pentru cei care vor să lucreze în Regat, conform Digi24.

Vestea îi tulbură pe cei mai bine de 2.000 de tineri români care au aplicat în acest an la universităţile din Marea Britanie.

Theresa May confirmă, prin această decizie, temerile studenților români care s-au înscris la universitățile britanice.

„Dacă ar fi probabil să aleagă dintre un student foarte bun român şi un student o idee mai slab, dar să spunem german, probabil că l-ar alege pe acela şi nu ar fi corect”, a spus Andrada Ciorici, studentă în Anglia.

Studenţii străini nu ar putea să mai rămână în ţară după absolvire ca până acum şi nici să transforme viza de studii într-una de muncă. De asemenea, universităţile vor avea de pierdut dacă nu se conformează noilor reguli.

În ciuda acestor noi reguli, potrivit unui studiu comandat chiar de Guvernul britanic, un surplus de 55.000 de studenţi străini ar aduce, anual, economiei regatului un câştig de un miliard de lire sterline.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*