Ultimele Știri

Măsuri speciale au fost luate la Arad, ca urmare a avertismentelor transmise de ANM: O rezervă de 150 de salvatori ar putea deveni operativă în maxim 60 de minute

Măsuri speciale au fost luate, joi, în judeţul Arad cdupă ce Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis avertismente legate de intensificări ale vântului și ninsori moderate în zonele montane.

O rezervă de 150 de salvatori ar putea deveni operativă în maxim 60 de minute, conform procedurilor pregătite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad pentru acest an.

„În contextul informărilor meteorologice primite la nivelul judeţului Arad, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a decis măsuri suplimentare în vederea optimizării şi eficientizării intervenţiei forţelor în cazul în care apar situaţii de urgenţă generate de aceste fenomene. Astfel, tura liberă, prima tură care este chemată la unitate, a fost prealarmată, organizându-se astfel o rezervă de intervenţie de 150 de oameni, care în maxim 45 de minute pot să vină la unitate, fiind în 60 de minute operativi. De asemenea, tot ce înseamnă utilaje şi mijloace de intervenţie pentru asemenea fenomene meteorologice au fost verificate pentru a fi în stare de operativitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

„În contextul informărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în care sunt prognozate ninsori moderate şi intensificări ale vântului în zonele montane din opt judeţe ale ţării (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Satu – Mare), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus asigurarea rezervei de personal şi activarea, la nevoie, a grupelor operative în unităţile vizate de vremea rea”, a anunţat, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ploi sunt prognozate în această perioadă în mai multe zone ale țării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*