Ultimele Știri

VIDEO/Măsuri excepționale în Ungaria: Orban a scos pușcăriașii pentru a finaliza gardul de sârmă ghimpată

puscariasi

Guvernul de la Budapesta a luat o serie de măsuri excepționale pentru a finaliza gardul de sârmă ghimpată de la frontiera cu Serbia. Sute de pușcăriași au fost scoși din închisori pentru a ajuta la construirea gardului sub atenta supraveghere a poliției și soldaților maghiari.

Ministrul Apărării din Ungaria, Stephen Simicskó, a anunțat că în acest weekend au fost mobilizați 4300 de militari pentru a păzi frontiera cu Serbia. Chiar și prin noul gard construit de maghiari, imigranții reușesc să treacă fără prea mari probleme însă sunt capturați imediat de militari sau polițiștii prezenți într-un număr impresionant la frontieră.

Gardul este tăiat pe alocuri de imigranți cu ajutorul unor unelte speciale. Autoritățile maghiare au început să construiască gardul și în dreptul căii ferate care face legătura dintre Serbia și Ungaria în punctul de trecere de la Roszke. Începând cu 15 septembrie va avea loc o mobilizare totală a poliției și armatei maghiare pentru a închide total frontiera cu Serbia.

Cei care vor mai intra ilegal pe teritoriul Ungariei începând cu 15 septembrie ar putea ajunge la închisoare, conform noului pachet de legi aprobat de legislativul de la Budapesta.

Gara Keleti din Budapesta a fost din nou invadată de imigranți, dar autoritățile îi lase să urce în trenurile care duc la Viena și Munchen. Situația ar putea deveni dramatică pentru imigranți în cursul săptămânii viitoare. Numai în cursul zilei de sâmbătă în Macedonia au intrat circa 5000 de imigranți, anunță oficialii ONU prezenți la fața locului. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*